Nejste přihlášen/a.
Mám koupit novou tel.anténu pro pozemní přijímání signálu,prý mi v obchodě poradí .Tak Vás prosím ,zda by jste mi neporadili nejdříve Vy ,abych tam nešla úplně bez informací.Na netu jich je dost,ale kdo se v tom mám vyznat.Přidělaná bude na zábradlí.K nejbližšímu vysílači to je asi 60 km.Děkuji.
Už jste tam nějakou anténu měli nebo máte doma? Anténě je jedno, jestli přijímá starou analogovou televzi nebo nejnovější UHD/4K/FHD/HD digitální.
Talíř (parabola) je na satelitní vysílání. Vy musíte mít na pozemní DVB-T . Na tuto beru signál cca 90 km. omko.cz/...
Dobrý den, a musíte skutečně kupovat novou anténu? Už jste přeladila stanice v TV? Už jste zkusila vytáhnout a znovu zasunout konektor od antény do TV (nebo jen pootočit)? Je to anténa se zesilovačem a napájením do zásuvky, resp. funguje napájení? Talíř koupit nemůžete - to je pro satelit. Mám zkušenost, že na prodejně sice poradí, ale výběr v anténách není velký. Takže, koupíte to, co Vám nabídnou. Výhoda je, že pokud je to prodejna v bydlišti, tak mají přehled o signálu a prodají snad správně (případně vezmou anténu zpět). Takže, pokud není závada u Vás, tak si kupte tzv. "rybí kost" + koaxiální kabel správné délky a vhodný konektor do TV. Zdravím!
cesmina - na to napájení = zdroj (jestli je funkční) jsem se Vás přeci ptal a Vy jste odpověděla, že jste již udělala vše. Takže, nebylo vše uděláno, napájení antény bylo nefunkční a novou anténu nepotřebujete.
lego - patrně jste přehlédl, že tazatelka to má již vyřešeno. Byl špatný zdroj (napájení) antény, tak volat anténáře je zbytečné (tazatelka k tomu nemá důvod).
Cituji "Máme dlouho síť ,ale televize jde špatně." Jakou síť? Kabelovku, STA, O2...? Pokud je to nějaká placená služba, obraťte se na poskytovatele, ten vám řekne, kde je chyba a pokud bude na jeho straně, tak ji opraví. A typ televize? Je v pořádku? Nejlépe odzkoušena někde, kde je zaručeně dobrý Tv signál?... Třeba u sousedů... Většinou bývá špatná účastnická šňůra, i nová... Protože jen tak namontovat na zábradlí anténu většinou nestačí a tím to ani nekončí...budete stejně hledat někoho, kdo se tím zabývá, alespoň amatérsky a ví o televizním příjmu více, než že je třeba anténa, kabel a televizní přijímač...a má také potřebné, alespoň základní vybavení pro tuto činnost...
"Vše .Udělala jsem i nové koncovky v krabičkách". V jakých krabičkách? A jaký je výsledek? Co všechno za krabičky máte k této Tv? Chce to víc informací...
Tak jsem to pochopil špatně, bude to asi tak, síť = síto, u nás taky - polská anténa, polák...; @ctenar
Opravuji -síto.nebo jak se říká té co vypadá jak pletivo .
Vyměnila jsem zesilovač ( ten co se dává do zásuvky) a vše jde čistě.
To, co se dává do zásuvky je zdroj pro (před)zesilovač. A ten bývá obvykle přímo na anténě, nebo někdy vložený do přívodního koaxiálního kabelu. A ten zdroj dost často ani nepotřebujete, protože mnohá televize nebo SetTopBox má v menu volbu, aby tento zdroj nahradila sama a posílala po koaxiálu napájecí napětí (ale nesmíte mít ten koaxiál od TV až k zesilovači přerušený nějakým kondenzátorem - rozdvojky a podobně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.