Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení motoru

Od: gaussik odpovědí: 4 změna:

chtěl bych se zeptat jak zapojit tento motor na otáčky ždímání na 230V

Zapojení motoru
Zapojení motoru #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste změřit, zda souhlasí tyto hodnoty a barvy vodičů, případně opravte (barvy vodičů směrem od motoru ke konektoru)

svorky 1 - 6 - 2,2ohm - odpor statoru - šedý, hnědý vodič
svorky 2 - 3 - 3,2ohm - kartáčky - rudý, modrý
svorky 4 - 5 - 0,3ohm - odpor statoru - černý, černý
svorky 7 - 8 - tachometr - bílé vodiče

doplněno 21.11.16 19:57:

Popřípadě svorky 4 - 5 - tepelná pojistka; zkuste zjistit, kam jednotlivé dráty vedou - podle barev, které na kartáčky, které na stator atd.. To, co jsem popsal, případně opravte...

doplněno 21.11.16 20:12:

Dá se zapojit napřímo, bez regulátoru otáček...

gaussik
hodnocení

díky za radu ale vůbec nevím :D jsem vážne blbec v tomhle :D který drát kam a byl bych spokojený :) ještě tam musí být prý nějaký kondík...

Kondík se používal u asyncronních motorů, které se používaly u starších praček, které měly nižší otáčky odstřeďování a nemělÿ volbu otáček odstřeďování

gaussik
hodnocení

díky za radu :) už jsem na to přišel :) 1 přívod 2+4spojit a 3+5spojit 6přívod :D sice to zapojení vůbec nechápu ale jede :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]