Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím někdo poradit ? Sestra by chtěla k Vánocům powerbanku (nejdřív jsem si musela najít co to vlastně je powerbanka
) no a já štastná majitelka hloupého telefonu netuším co vybrat. Sestra má telefon Sony Xperia Z1.
Moc děkuji za rady
Dobrý den, vzhledem k tomu že se dají sehnat podezřele levné kousky s podezřele velkou kapacitou, nehnal bych se za co nejvyššími čísly a nakupoval jen v ověřených obchodech. Kapacita kolem 10 000 mAh bude ideální.
Dost oblíbená a rozšířená je například tahle od Xiaomi, ale opravdu pozor, internet je plný jejích padělků a napodobenin, takže opravdu kupovat pouze v ověřeném obchodě
nebo napište cenu, do které byste se chtěla vejít
Ta xiaomi je celkem ověřená záležitost. Dělá se i ve větší kapacitě 16Ah ( alza.cz/...
Co se týče kapacity, tak velmi zjednodušeně lze říci, že pokud má mobil baterku například 3000mAh, tak tou 10Ah jej nabijete 3x, tou 16 5x. Ale jsou tam určitě zráty, takže ten příklad berte čistě jen orientačně, aby bylo jasné, jaký je v té kapacitě rozdíl.
Jde o to, k čemu by ji ráda využila. Obecně samozřejmě u kapacity "čím větší, tím lepší", ale 10 Ah powerbanka už něco váží.
Pokud se opravdu vyskytuje někde, kde bude potřebovat telefon opakovaně plně nabít, stejně už má velké pádlo a nebude jí vadit to tahat v kabelce pomalu čtvrt kila, a bude s ní chtít dobít třeba i tablet, pak ano, kupte něco takového, co nabízejí rádci výše.
Já mám třeba požadavky jiné, mobil mi vyhovuje malý a od powerbanky požaduji pouze to, aby mi v případě potřeby prodloužila život mobilu o pár hodin, byla co nejmenší, při nabíjení šla přiložit k mobilu a vešla se pod otevřené flipové pouzdro a ideálě aby měla integrovaný kabel. Takže používám tuto lehkou levnu a placatou, o které ani nevím že ji mám v kapse. Pokud dobíjím, lze mobil bez problému dál jednou rukou používat, protože rozměrově zapadne pod přetočený kryt flipu mého 4"telefonu a neplandají z toho žádné kabely. Pro někoho bude slabinou, že mobil s 2200mAh baterií dobije jen cca na 60%. Prodává se pod různými názvy i u nás, občas i v Tescu s reálnou kapacitou cca 1,6 Ah.
Zatím všem děkuji
K čemu jí využije to nevím, na tůry do hor nechodí ale dnešní mládežníci jsou na mobilu stále, tak se to asi hodně rychle vybije. Chci jí koupit v normálním obchodě nebo si jí spíš nechat poslat z nějakého ověřeného, určitě ne ze zahraničí to bych měla problém s platbou.
Poslala jsem jí ještě dotaz zda chce něco lehkého s tím že to bude na 1-2x nabití nebo jestli raději něco těžšího na až 5x nabití.
Jestli myslíte že Xiaomi je ověřená značka, tak vzhledem k poměru kapacita/váha nejlépe vychází Xiaomi YDDYP01 ale ještě počkám co mi napíše sestra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.