Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký krokový motor? CNC frézka

Od: adam20 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chctěl bych si postavit CNC frézku. Posuny po ose x,y,z budou zajišťovat krokové motory ale nevím jaké vybrat. Prosím tedy o rady, jaké zvolit(typ nebo označení). Taky aby k nim šel jednoduše sehnat driver. Chtěl bych na tom frézovat hlavně tištěnné spoje nebo třeba i něco vyřezávat. Cena by měla být tak nějak do 600 Kč max do 800 Kč. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ahoj,

taky jsem autorem CNC frézky (viz obr. v příloze) a tento problém jsem řešil. Já jsem koupil vše (motory + koncové stupně) od Microconu (prodejna v Praze). Tehdy se daly koupit v zásadě 2 typy: SM a SL. SL byly o dost levnější, ale slabší a myslím, že měly i další parametry horší (možnost dělení kroku apod..- už si nepamatuji) což tebe asi zajímat nebude. Já jsem chtěl frézovat do kovu a kupoval jsem motory relativně už silnější a cena byla také úplně jinde než je tvá hranice, ale na nějaké gravírování apod. ti budou stačit podstatně menší. Už je to nějaká doba a dnes může být oznašení jiné, ale řekl bych, že výrobek bude totéž - parametry musíš nastudovat. S těmito motory i příslišnou elektronikou k nim jsem byl spokojen...

Jaký krokový motor? CNC frézka

udo144, moc pěkná práce, klobouk dolů. Můžu se zeptat na kolik se vyšplhala cena? Už několik let zvažuji, ale vždy vyhraje myšlenka si "vylepšit" koupenou z číny. Obrázek něčeho tak pěkně provedeného hned člověka provokuje ;)

jdukolem
18.11.16 17:08
hodnocení

0x

děkuji za poklonu :). Celkem mě vyšla asi na 300 tis. Kč, ale nešetřil jsem na komponentech a měla opravdu výborné parametry - o dost lepší než ty "gravírky" co se prodávají. Např. jsem s tím frézoval frézou d10mm i do železa - motor přes mechanickou převodovku dokázal vyvinout velký kroutící moment, přesnost např. při obrábění hliníku, plastů, grafitu..atd. 0,01mm, dalo se s tím i takto přesně měřit. Měl jsem k tomu i přídavné vřetýnko pro vysoké otáčky (podobně jako to bývá i u "dospělých" strojů) na obrábění grafitu a gravírování. Posuvný portál umožňoval obrábění i vyšších kusů při téměř stejné tuhosti stroje atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]