Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem signálu pouze kabelem bez antény

Od: jarina odpovědí: 5 změna:

Je možné, aby doma TV chytala signál, bez toho, aniž by druhý konec koaxiálního kabelu nebyl spojen anténou? Při jaké délce (u mě je to přes půl domu, takže asi tak 16m odhadem)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koaxiální kabel není moc dobrá anténa. Kus drátu je lepší. Ale nějak nechápu, o co Vám jde.

hodnocení

0x
Ano možné to je. Opletení kabelu sice má stínit takze vlastně příjmu vln bránit ale i přes to se na samotný koax bez antény v místě v se silným signálem dá pár nejsilnějších multiplexů chytit.

rqwope*
hodnocení

0x

Je to možné, většinou je ale poblíž jiný zdroj signálu, než televizní vysílač, ten je na to moc slabý. Signál se šíří z nedalekého anténního rozvodu a protože je zesilovač už v anténě, kabel vysílá. Jedná-li se o méně kvalitní anténu, může vysílat i ona sama. Častý jev třeba v panelových domech, kde je společná televizní anténa, čím vyšší patro, tím spíše.

jarina
hodnocení

Zjistil jsem další věc. na tv chytám 2 multiplexy (v HD není ani prd vše v 576pixelů výšky). Veřejnoprávní multiplex jde v pořádku za všech okolností. Ale Druhý (nova, prima, barandov) jde "náladově" -například když si stoupnu před okno v místnosti, obraz se uplně rozpadne, když jsem v jiné straně místnosti, jde obraz (ostatně zvuk taky) velice dobře. Také na to má vliv počasí, když prší, zhorší se vše. Někdy třeba tam jsou jen drobné výpadky místy a někdy není vůbec poznat, co je zač za obraz.

čím to je?

Také má na kvalitu obrazu vliv zapojení druhého* koaxiálního konektoru (na půdě je jsou 2 antény veliké ,které jsou zapojeny do nějakého směšovače), to pak jde to rozbočovače, jeden jde to jedné místnosti a druhý do druhé(*). když kabel volně visí, je obraz docela dobrý. Když ho ale zapojím do nějakého asi zesilovače (který má koax. vstup i výstup - samici i samec konektor), napájen 230V, tak obraz přestane jít hned. Takéto mírně zajisří během připojování. Druhý port toho?zesilovače je nazpojen (j zapojen jen koaxiální kabel do samice), samec je nezapojen.

Čím to může být? Žádné jiné kanály nechytám.

jarina
hodnocení

Tak jsem zjistil, takový problém, že když se dotknu napájecího kabelu k TV (je to 14V DC přes spínaný zdroj, jako k ntb), na části s DC složkou, tak se sníží kvalita obrazu, někdy málo, někdy zásadně, dokonce jednou se mi stalo, že to i zhoršilo obraz na "veřejnoprávním" multiplexu, který jde jinak bez těchto zádadných chyb. Zkoušel jsem to i v jiné místnosti v jiné zásuvce. Čím to může být? Nějaká špatná izolace nebo indukce rušení?

Napájení k té LED TV má 2 žilový vodič (tedy nulák a fázi)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]