Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám nový fotooaparát a chci ho vybavit kartou 32gb, je na velké SD karty, ale cenově vychází lépe microSD i lepší výběr je... chci se zeptat, je nějaký problém nebo mínus, koupit tu menší a dát ji do fotáku přes adaptér?
Mám na mysli, jestli je to úplně jedno a jedná se jen o velikost karet nebo je ta menší třeba nějaká pomalejší, náchylnější apod? Chci hlavně spolehlivou kartu, ne kartu, který mi při nafocených 3000 fotek přestane fungovat
Děkuji
Žádnou micro s adaptérem. SDHC kartu, důležitý je parametr třídy, tedy nejlépe minimálně Class10 (min 10MB rychlost zápisu) kvůli sekvenčnímu snímání či natáčení videa. Doporučuju megapixel.cz/...
10MB je žalostně málo, min. 45MB/s.
SDHC/SDHX jsou s větší kapacitou než byly SD karty
Ty jsi zase jeden z těch, které ohromuje na kartách ten vyšší parametr, co? Já se tady bavím o zápisu. Class10 se mimo jiné dělí ještě na podtřídy.
Tak ty parametry ohromují Vás ne mne. Vy jste dal odkaz na zbytečnost. Stačí naprosto poloviční hodnoty.
Taky pravda. No záleží co a jak bude fotit, že. Jestli bude snímat sekvenčně do RAW a zaplní se buffer, tak se mu to sekne a nazdar.
Pozor, vykašli se na všechny class., Class 10 je nesmyslně nízký parametr (10MB/s), což v dnešní době je minimum. Dokonce ani obdobné označení UHS (1,2,3) jsou nesmyslně nízko nastavená (10/20,30 MB/s). vše je rychlost čtení. Jako nutná podmínka je U1, může být i U3,.
Důležité je vybrat si a následně podle recenze Ověřit, že karta je skutečně rychlá. Doporučuji rychlost čtení aspoň 60 MB/s a zápisu 60MB/S .
Doporučuji: Samsungu Pro /Pro plus, Toshiba Exceria 633x, sandisk extreme pro
vyhni se, samsung evo, samsung bez ničeho, sandisk ultra, sandisk extreme,
Kingston nemám info, také má své modely
cenově by ses měl vejít do 300kč za 32GB nebo do 500 za 64GB a to dokonce s těmito nejrychlejšími modely.
neprohloupi a nekup za 800 nějaké podělané samsung evo s rychlostí zápisu 20MB/s
hledej aukro, bazoš, sbazar.
Na tuto kartu snímám sekvenčně 12 snímků /s a natáčím videa ve formátu AVCHD 1920 x 1080p, bitrate 28Mb/s. Bez problémů v pohodě. fotoskoda.cz/...
Protože jsem si koupil kameru Canon HF200, tak jsem na tuto problematiku narazil. Nelze používat pro max. rozlišení karty jen tak. Jejich použití musí podporovat Firmware přístroje. Z výroby má tato kamera SDHC - Class 4 nebo vyšší. Class10 nezná a umožní jen střední kvalitu. Ta je sice dobrá ale není MXP. Problém se vyřešil změnou Firmware v autorizovaném servisu za 400 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.