Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dig.sat. přijímač MASCOM MC2202HDCI-USB PVR. Přijímám na něm běžně programy i v HD rozlišení. Nyní, kdy se mají přeladit HD programy ČT na jinou frekvenci, mám problém. Ručně je naladit nelze a při použití Mascom FastScan se aktualizace předvoleb provede, ale při spuštění programu mně přijímač hlásí - není signál. Co s tím? Děkuji.
(Satelit - Astra 3A)
zdravím,
mám skoro stejný přijímač a přesně jak píše colombo: nevím proč by nešly programy naladit ručně? Protože s tím vekslujou imrvére, dělám to takto snad každý druhý měsíc! Pokud nějaký kanál hlásí, že není signál, může to být způsobeno více věcmi (viz výše). Z těch banálních to může být také výsledek aktuálního počasí. Někdy se mi také stává, že toto přijímač hlásí i když k tomu prokazatelně nemá důvod, ale to trvá jen pár sekund a když počkám, program naskočí, nebo ho třeba musím znovu zvolit (o jeden kanál dopředu nebo dozadu a znovu onen původní). Pokud to nevyřešíš tady, můžeš se obrátit přímo na Mascom. Komunikují a mě celkem ochotně poradili.
Nejde jen o přeladění na jinou frekvenci. Nastavovacích hodnot je více a dohromady se jmenují transponder. No a vám asi transpondery chybí. Váš přijímač stanice nenajde a nenaladí, protože je ani nehledá.
Jestli o věci příliš nevíte, pak vám dobře radím : Zavolejte někoho zkušenějšího a sám do nastavení nevrtejte. Rozdrbete ho tak, že vám nebude fungovat už vůbec nic. Přesně tak dopadl můj první pokus o ladění satelitu.
No nevím,nevím, jestli Váš přijimač podporuje FastScan, nikde jsem to nenašel. Jinak musíte dát ruční ladění, editace, zadat parametry ( 12344 - H - 29900 - 2/3 - S2.) parametry editovat a potom dát prohledat a uložit Načetlo se mi 10 stanic čt1 SM HD, čt1 JM HD, (novinka1, novinka2, novinka3, zde psáno připravují vysílání), čt1HD, čt2HD, čt sportHD, čt24HD, čtartHD.
Dobrý den,
při ručním ladění mohu zadat pouze 12344 - H - 29900, ale ostatní 2/3 - S2 ne. Nezobrazuje se mně nic, kam to zadat. Jinak mně to potom upozorní, že transpondér již existuje a při novém ladění nenalezen žádný nový program. Pouze při použití FastScanu mně to načetlo všechny programy jak uvádíte, ale při spuštění se objeví oznámení - žádný signál.
Závada odstraněna, musela se provést reinstalace SW sat. přijímače.
Ručně je naladit musí jít.
Když si opíšeš parametry nových programů a tyto zadáš do ručního vyhledávání, tak ti satelitní přijímač musí nové programy ČT najít.
Pokud je nenajde, tak máš buď špatně zadaný některý parametr pro ladění a nebo špatně seřízenou parabolu.
A neob máš malou velikost paraboly.
To by musel mít opravdu malinkou parabolu (45cm a méně?). Navíc HD se vysílá ve stejném svazku jako SD. Nová frekvence: 12344 H
Mapa přímo ze stránek SES.
Zrovna dnes dopoledne jsem na ní náhodou koukal a říkal si, jak dobře to asi funguje. Na příjem těch majáků (Astry, Eutelsaty, Thory) to asi musí stačit, jinak by to nedělali.
proč mi to nejde naladit přes DVB-t? kanál je z kleti v českých budějovicích, příjem v Bechyni.
Tady se rozebírá příjem ze satelitu. Nevím, proč sem motáš pozemní příjem. ČT v HD se dají chytit jen v okolí Budějovic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.