Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kappesní solární panel 5V, 200mA výstup, výstup jack 3,5mm x 1,1mm
a ám powerbanku a mobil, mám jack to USB redukci takže to mohu spojit, ALE v noci dochází k vybíjení mobilu když je to spojené. Proto e chci zeptat jakou součástku s jakými hodnotami amper/volt byste mi doporučili vložit mezi panel a nabíjený spotřebič aby se to A) v noci nevybíjelo B) nepřebíjelo
Tady jsem našel nějaké na bázy schottkyho diody, což mi bylo doporučeno jako řešení
Chtěl bych to koupit asi přes Aliexpress, protože, je to pro mě nejpohodlnější. Zde mají výběr "diod":
No a zde jsou nějaké "desky"osazené schottkami: There are even some "boards"( aliexpress.com/...
Jen nevím jaké hodnoty volt/ampér zvolit (panel má 5V, 200mA) a co z toho zvolit, můžete něco z toho doporučit? Pak jak to mám připojit/naletovat na ten kabel?
děkuji
Proti přebíjení má mobil a takřka jistě i power banka ochranu v sobě. Proti zpětnému vybíjení vyberte jakoukoliv scotchy diodu, která má vyšší napětí (snad každá) a vyšší proud (to bude skoro každá), než dává panel a nejlépe, když se naletuje přímo na výstup na panelu, tak takovou, která se tam bude dobře letovat. A orientaci takovou, aby při osvětlení nabíjel - máte šanci 50 na 50.
bych býval čekal že pokud ta dioda chrání proti vybíjení tak je ideální ji zapojit do obvodu co nejbléže k předmětu, který se má udržet nabitý. Chtěl jsem se zeptat ještě jestli hraje v mém případě podstatnou roli umístění diody pokud by byl rozdíl v umístění jen asi 15 cm drátu a po cestě jeden konektor (jack/USB)? Protože bych musel stříhat ten originální kabel jinak.
Když je tam šedý a černý drát, na který má ta dioda přijít? Co kdyby tam byl červený a černý? Děkuji za příp. reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.