Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dalekohled na (teleskopy ) hvězdy

Od: martin00000* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěl bych se někoho zeptat na dalekohledy na pozorovaní hvězd, měsíce , od ceny 1500-2500kč co to vlasně umí za tuhle cenu? uvdím na měsíci nějaký ten kráter dobře*smich* nebo jeto jen doména profi hvězdářských dalekohledu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Je samozřejmé,že tyto dalekohledy na nějakou profi astronomii použít nejde,ale za 2000.- bezpečně rozpoznají bližší planety,měsíc.

V současné době je slušný teleskop ke koupi v Lídlu.

JABRAKA

Tedy nevim..skoly nemam, ale Mesic poznam i pouhym okem:)
Jinak je astronomie (byt amaterska) pomerne narocna disciplina..
Ale ano, v Lidlu ted opravdu cosi maji, jak moc se s tim da neco pozorovat je otazka.Ale za ty penize..

figurek*
hodnocení

0x

optika má jednu nepříjemnou vlastnost, když má být dobrá, je vždycky drahá. S dalekohledem za 2000,- můžete chodit například na závody motorek nebo na fotbal. Na měsíci toho asi moc nenapozorujete a Jupiterovy měsíčky neuvidíte.

mrkněte se sem

astro-forum.cz/...

martinhajek*
hodnocení

0x
Ano, taky jsem za mlada mrznul u astronomického dalekohledu, kamarád měl Newton s okuláry do 140x zvětšení, Jupiterovy měsíce vidět byly, Saturn i s prstenci, krátery na Měsíci, Mars s polární čepičkou, Galaxie v Andromedě, mlhovina v Orionu a tak, no ;)
Ale mě to potom nějak přestalo bavit, kamarád se potom odstěhoval i s dalekohledem a bylo.
Jen ta souhvězdí dodnes poznám. Tedy většinu. To mi z této etapy života zůstalo.
jabraka*

Ano,Martine,pokud si človíček nejprve vystačil s tím málem,pak další rozvoj zájmu o astronomii se s tímto přístrojem nespokojí.Pak to chce pokračovat v nějakém kroužku kolem astronomické observatoře a vidět věci důkladněji.Nu a my jsme asi nebyli ti zasvěcení.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]