Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projektor a vzdálenost

Od: vosna* odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer,mám projektor a připojený septobox přes scart.Koupil jsem si nový septobox hd T2 a nevejde se obraz na plátno z každé strany přečnívá cca 40cm,v nastavení obrazu projektoru ani septoboxu nejde upravit obraz aby se vešel na plátno poraďte co ke třeba posunout plátno či projektor?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nemá projektor nastavitelnou velikost obrazu, pak přiblížit plátno a projektor k sobě. Je jedno, co z nich.

vosna*
hodnocení

Má nastavitelnost,ale prostě obraz se nezmenší,takźe plátno by mělo jít blíž k projektoru nebo dál?teď ho mám cca 5m. A

Pokud se vám obraz nevejde na plátno, tak samozřejmě musíte přiblížit projektor a plátno k sobě.

vosna*
08.11.16 20:48
hodnocení

Děkuji

pobrdny*
hodnocení

0x

V settopboxu zřejmě máte špatně nastavený formát obrazu, zkuste nastavit buď 4:3, příp.16:9.

vosna*
hodnocení

To jsem zkoušel a nic

pobrdny:

obraz by neměl přečnívat mimo plátno a je lhostejné jaký formát obrazu je nastaven ;)

K řešení se naskýtají dvě možnosti, buď změnit ohnisko objektivu (pokud to projektor umožňuje a pokud už není na doraz) nebo zmenšit vzdálenost mezi plátnem a projektorem.

vosna*
hodnocení

Tak čím to je?
pobrdny*

Ano, máte pravdu, měl jsem za to, že je obraz moc roztažený, čili že chybí okraje. Pokud je obraz celý, přelézá přes plátno, tak je nutné přiblížit projektor k plátnu (pokud již nestačí zmenšení transfokátorem).

vosna*
hodnocení

Ten je již nadoraz.
vosna*
08.11.16 20:56
hodnocení

Oki

hodnocení

0x

Při dotazu zda posunout projektor nebo plátno chybí elementární logika. To je přeci jedno, ne?

Jedno to není, pokud visí plátno na zdi nebo na stropě, tak se posouvá blbě a projektor může být taky na pevno a pak je velký problém *haha*

Vzhledem k tomu, že tazatel místo psaní dotazu si radši nevyzkoušel co se děje s obrazem, když se vzdálenost zmenšuje / zvětšuje, obávám se že možná má vše napevno a bude něco bourat a chce mít jistotu :-D

hellen*

goclever.com/...Dobry den prosim vas nevite nekdo nahodou jak zvetsit obraz na projektoru omylem jsem na ovladaci neco zmackla a nevim jak dat obraz zpatky do velkyho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]