Nejste přihlášen/a.
Obracím se na Vás zkušené s problémem. Při mazání jednotlivých nekvalitních klipů jsem nedopatřením spustil mazání všech dat z disku. Když jsem to zjistil mazání jsem zastavil ale přesto jsem přišel o cenné záběry vnoučat. Kameru jsem od té doby již nepoužil. Otázka zní, zda je možné zachránit vymazané data z disku.?
Děkuji za radu!
Dzonecek
Ano je pokud jste data nepřehrál tak se zachránit dají např programem Recuva, připojit kameru k PC s tímto nainstalovaným programem, vybrat jednotku disk kamery a projet tímto programem. Jinak rada pro příště: Zálohovat, zálohovat a zase zálohovat.
Děkuji moc za radu.
Pokusím se provést s nainstalovaným programem Recuva. Pokud se to podaří, tak data se stáhnou do PC. Asi existuje nějaký návod pro provádění.
Při spuštění programu Recuva se otevře tento průvodce. Při hledání v konkrétním umístění zvolte umístění disku kamery.
Trochu opožděně Vám chci pánové poděkovat!
Ještě jsem se do záchrany nepustil ale snad to vyjde!
Hlavně je důležité s tím diskem do operace záchrany Recuvou nic nedělat (nezapisovat, nepřesouvat videa atd...). "Smazaná videa" na disku by se tak mohla přepsat. Vysvětlení: Ta smazaná videa tam pravděpodobně jsou, jen jsou na disku označena jako prázdné místo, které se při zápisu eventuelně použije-přepíše. I když to taky není záruka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.