Ahoj všem tady na poradně.chtěl bych se vás zeptat chtěl bych rodičům koupit novou televizi k vánocům.tu stávající mají už 7let je to sice fullhd ale chci ji koupit hlavně větší.oni furt říkali že až se tato rozbije tak si koupí tu prohnutou myslíte že jim mám tu prohlou koupit.problém je ale že jsem četl že se musí sedět přímo proti ní což oni mají gauč ale v rohu gauče už se na televizi dívá trochu ale opravdu trochu že šikma.chtěl bych koupit 123cm od samsungu za 20 000kc.teď jde ale o to jestli jim mám koupit už rovnou tu 4K televizi.myslíte že na té 4K bude lepší obraz než na té staré fullhd?já nevím jestli jim mám tu tv koupit nebo koupit radši něco jiného.co by jste vzali vy?
hmm,tak to jste mě zklamal já myslel že jim udělám radost,jak pořád chtěli tu prohnutou,a můžu se zeptat proč tu prohnutou nebrat,oni recenze třeba na alze nejsou na tyto televize špatné
Ono se toho za dva roky mnoho nezměnilo...stál jsem nedávno taky před podobným rozhodnutím...nakonec Full HD,, rovný...,
jofa*
Osobně, kdybych potřeboval novou tv (v součsnosti plazma Panasonic 40" FullHD) tak bych neváhal ani na moment a bral 55" 4K, ovšem za podmínek, že mám sat. příjem a v neposlední řadě cena, kde nebudu stokrát přemýšlet jestl to mám dát nebo nikoliv. Pamatuji, když jsem před 8 lety zmíněnou tv (moji) kupoval, všichni říkali, že jsem na hlavu, když vysílání v HD bylo asi na dvou programech a jen něco a možná ani ne. Dnes to je standard.. Neříkám, že bych ji musel mít, ale rozhodně bych do 4K šel. Prohnutí není nutné. Toť můj názor člověka, který se vrtá v elektronice od r.1965.
doplněno 06.11.16 18:15:
Doplním. A jsem přesvědčen, že vyrobci, v rámci udržení kokurence budou v těchto velkých úhlopříčkách na 4K přecházet šmahem a Full HD v těchto rozměrech za pár let ani neseženete.
a mylíte že ten obraz na 4K televizi bude stejný jako na 6let staré fullHD,ty 4K mají prý nějáký upscaling nebo co,a myslíte že tu prohnutou televizi teda nemá cenu,ono když se na to kouká tak vás tv má jakoby obklopit,ale nevím co je na tom pravdy
Takže nakonec koupím něco jiného.on v tom asi takový rozdíl nebude ta prohnuta je tedy k ničemu.4K taky nepůjde poznat protože se vysílá max v HD kvalitě.a teď máme úhlopříčku asi 93cm takže kupovat o trochu větší 123cm nemá asi moc smysl.počkám až se ta tvoje rozbije.
Jestli DVB-T(2), tak 4K je blbost, protože tam žádně 4K další minimálně 4 roky (do vypnutí DVB-T) nebude a i ty HD programy jsou často jen upscale z SD.
Jestli ale mají toroid, multifocus nebo motor na satelit, tak tam už pár volných 4K je. Moc rychle ale nepřibývají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.