Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přestala fungovat tři roky stará lednice, nemrazí. Zvuk žádný nebo jen velmi tichý.
Trochu jsem s lednicí kymácel, vzdadu vytéklo trochu vody a naskočila na pár hodin.
Četl jsem, že by mohl být ucpaný odtok. Vzadu je nějaký otvor, ze kterého kape voda ale je špatně přístupný (za žebrováním). Ale překvapilo mě, že je tam pod tím i něco zalepeného pěnou.
Je odtok to první nebo to tam omylem zalepili?
Ta pěna není omylem zapěněný odtok, je to otvor, kterým při výrobě zapěnili stěny lednice. Odtok zpravidla končí hadičkou vedoucí do misky nad kompresorem, aby se voda odpařila. Ovšem nefunkční odtok nemá na funkci rostlináře žádný vliv. Stejně tak na funkci chlazení
Pokud kompresor jede a lednice nechladí, je jedna z možností třeba únik chladiva. Ale to sám dokupy nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.