Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr zrcadlovky - začátečník

Od: zuhud® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Prosím o radu: Chtěla bych zrcadlovku s universálním objektivem. (učím se fotit manuálně, tudíž ne automatika, takže makro, krajinka,sport, portrét atd.) - proto ten universální objektiv.

Můžete mi prosím poradit tělo+universální objektiv? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na vše uvedené jeden objektiv stačit nebude. Doporučil bych nějaký kompakt s větším snímacím čipem. Canon G řada apod.

libor007:

Je zábavné jak si vždy najde někdo kdo člověku co chce koupit zrcadlovku vnucuje kompakt, nebo kdo chce kompakt tak mu se slovy "pokud to myslíte s fotografováním vážně"kupte zrcadlovku *haha*

Samozřejmě se dá pořídit hodně univerzální objetktiv:

digineff.cz/...

praivo*

Dovolím si využít tématu a přidat jeden dotaz: Nemáš přehled o dnešním stavu bezzrcadlovek, jestli se dá pořídit něco rozumného tak do 8k (bazar)? Pořád mám toho Nikona D60, ale v blízké budoucnosti bych ho rád vyměnil za něco, co umí video a nezabere půl batohu (mám v plánu pořídit na cyklovýlety odolnější mobil (nedávno jsem totiž Lumii málem rozsekal), což znamená mj. foťák pravděpodobně nevalné kvality a s téměř nepoužitelným bleskem). Kompakt nechci, chci mít možnost případně dokoupit další objektivy a blesk.

Dovolím si reagovat já - zkuste spíše Canony pro lepší zpracování ... ideální do této ceny - foto.bazos.cz/...

digitalni-zrcadlovky.hled/...

realista*

...ale ona chtěla zrcadlovku (!) s objektivem...nebo né?

No však se dá koupit. Ovšem narozdíl od @bmbx si myslím, že až 250mm je zbytečné. Pro tazatelku by pro začátek stačila zrcadlovka se setem 18-105.

hodnocení

0x

Zásadní bude asi informace o max. možné investici.. jakou máte představu o částce?

Ale i tak - začátečníkovi bych doporučil bazarový kousek - třeba NIKON D90 je za slušnou cenu a ojektiv se dá použít i ze starších kousků či jiných značek při redukci. Jen nebude automaticky zaostřovat...

doplněno 04.11.16 10:45:

Nemyslím si, že by někdo z prodejců takového kusu měl ten foťák jako těžítko nebo k zatloukání hřebíků. Kdo ho prodává, většinou si ho hýčkal ... stačí mrknout sbazar.cz/...

Objektiv objektiv AS-F Nikkor 18-105 VR je pro začátečníka dostatečný na několik měsíců až let. Pak se může přejít k lepší zrcadlovce a jiným nesetovým objektivům...

Většina "začínajících"fotografů nevyužije v příštích 10ti letech ani polovinu funkcí...

jofa*

Domnívám se, že tento set by byl pro Vás dobrý a cenově přijatelný, pokud nechcete jít do 30-70 tis. investice. Pro Vaše začátky solidní. Na vyložené makro, musíte mít speciál. objektiv. Z bazaru bych to nebral, pokud tomu vyloženě nerozumíte a nemáte možnost vše vyzkoušet. megapixel.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den,

můžete se podívat na fotografie focené začátečníkem s Canonem 1100 D a objetivem 18-55 mm. Myslím,že 1100 se už neprodává,ale 1200 je možná k dostání do 10 tisíc.

Pak je tam mnoho dalších fotek s jinými aparáty a objektivy,které si můžete prohlédnout.

b-razilka.rajce.idnes.cz/... nebo Vám poradí na fotorádce :)

hodnocení

0x

Jaké máte fotografické zkušenosti a čím jste doposud fotila?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]