Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám foťák Canon EOS D600 a mám problém s videem.
Když natáčím, musím ze začátku na požadované místo zaostřit (jako u foťáku - i stejným tlačítkem) a až pak spustím natáčení. Není to automatické a to byh chtěla.
Taky mám problém s tím, že nahrávání často končí: "přredčasně ukončeno (tak nějak)". Mám paměťovou kartu, která je prázná a i v nastavení mám nejdelší čas...
Koupený je fotoaparát kvůli fotkám a s těmi nikdy nebyl problém. Teď po letech bych těla začít používat častěji i video, ale s tím mám tyto problémy.
Děkuji za veškerou pomoc a ochotu.
Zaostřování se musí nastavit na "kontinuální" a video se nenatáčí krátké proto, že máte velmi pomalou paměťovou kartu, video se nestačí ukládat přimo na ní a natočí se video jen v takové délce, co pojme vyrovnávací paměť fotoaparátu.
Děkuji za odpověď. A jakou paměťovou kartu si mám pořídit?
Momentálně mám SanDisk Ultra, 15 MB/s, SDHC, 8 GB.
Nevím v jakém formátu se video v Canonu ukládá a ani jsem se o to nikdy nezajímal, protože nejsem příznivcem používání zrcadlovek na natáčení videa. Jukněte do návodu, tam by měla být minimální rychlost zápisu karty při použití videozáznamu a při výběru pozor, prodejci s oblibou zdůrazňují rychlost čtení, ta bývá většinou větší.
Letmo jsem kouknul na tuto zrcadlovku a nejste sama komu to nejde ani na kartu 40MB/s Na nejnižší rozlišení pak 30 min.
Kartu třídy Class10, min 16 GB.
S tím videem... Natáčení zrcadlovkou má svá specifika. Není to jako natáčení handkou, takže vás to možná zklame. Na auto režim to sice natočí, ale obraz a zvuk bude nekvalitní. Pro nejlepší výsledky je potřeba ostřit ručně, při každé jednotlivé scéně nastavit clonu, mít nastavenou závěrku 1/50 při 25 sn/s, což vyžaduje bezpodmínečně variabilní ND filtr a ten nastavovat podle světla na tu pevnou závěrku. A v neposlední řadě-mikrofon, externí. Až budete točit na autofokus s vestavěným mikrofonem, zapláčete. Bude slyšet mechanika fotoaparátu, úchopy rukou, prostě všechno.
Na závěr ukázka ručního přeostřování s nízkou hloubkou ostrosti u D3200, bez ostřícího mechanismu jen na kroužku je to velice těžké.
SDHC megapixel.cz/...
To záleží na tom, jaký chceš výstup. Jestli točit dovolenou u moře bez takových věcí jako je dramatizace hloubkou ostrosti, stačí jakákoli kamerka. Pokud to má nějak vypadat, zrcadlovka je dostupné zařízení, když nebudeme brát v potaz profikamery. Jen k ní potřebuješ několik věcí a scéna se musí plánovat. Takže ne, není to nesmysl ale není to pro každého.
ernie: Tak, tak. To je základ a dále viz. video výše, kouzlo natáčení zrcadlovkou. Nádhera, když plynule přeostřite např. z motýla či broučka na květině na celý biotop ve kterém žijí apod. Jinak je lépe natáčet 50 fp/s pokud tam je i nepatrný pohyb. Zpomalení v editoru vyjde lépe, pohyb je plynulejší hlavně u zpomalených scén, které jsou často jako efekt používaný.
Tak s tou snímkovou frekvencí a zpomalením to je jasné. Nekde jsem viděl soft, který zpomaluje brutálně ještě dopočítáváním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.