Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova televize full hd nebo 4k

Od: gulos odpovědí: 12 změna:
Ahoj chtěl bych se zeptat máme Doma teď 7 let starou fullhd tv asi 96cm úhlopříčka.a doma chtějí furt větší myslíte že bude vi děti rozdíl když koupím televizi 123cm.a ještě mají už docela levné ty 4k televize myslíte že mám koupit rovnou tu.a doma ještě furt chtějí ty prohnute tak jsem na ně koukal a ty 4k prohnuta 123cm je na ale za 20 000kc.myslíte že bude dobrá jako jestli poznáme třeba lepší kvalitu obrazu než na té staré full hd.díky za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prohnutá televize je jen vábnička na lidi, nepřinese ti nic navíc, naopak, ubere. A máš kvalitní zdroj 4k signálu?

gulos
hodnocení

No to nemáme.televizi máme od o2 tv.to asi 4k nebude

hodnocení

0x

Trochu bude lepší odraz o 5-10% lebo tie moderné smart telky pomocou programu si tie body dopočítavajú.No teraz je ešte len prechod s SD na HD a potrvá ešte dosť dlhú dobu pokiaľ operátory prejdu na 4K.Vychutnáte si 4K obraz na niektorých zahraničných satelitných kanáloch,diskoch nahratých s rozlíšením 4K.A deťom povedte,že ak to chcú,tak nech prispejú polovicou.:).

ivo®
hodnocení

0x

jak píše Jenyk , první předpoklad je pořádný zdroj signálu ale u českých televizí to nebude byť je tam napsáno HD...

gulos
hodnocení

Hmm to než bude to 4k vysílání tak budu mít mezi tím další 2 nové televize.jo a chtěl jsem se zeptat když mám teď tu starou tv a koukám třeba na HD Nova.tak nějaké filmy mají po stranách obrazovky černé pruhy.to mě štve protože když budu mít velkou tv a stejně to zmenší ten obraz.umí už to ty nove televize nějak udělat aby ty pruhy zmizely?
vernon
Samozřejmě že tam jsou u starých pořadů natočených ve formátu 4:3 pruhy, jinak to nejde. Leda režim 16:9 pillarbox nebo "zoom", jenže to bys musel pokaždé aktivovat ručně a ztratilo by se dost obrazu nahoře a dole.
doplněno 30.10.16 13:41: Na prohnuté televizory pozor! Pokud nejsi přesně před ní, obraz je zdeformovaný.
ridick

Na to stačí myslím změnit poměr obrazu,místo 19:9 dárt jiný poměr,stačí vyskoušet

doplněno 30.10.16 14:49:

Jsem to trochu poplet,poměr 16:9 změnit na 4:3

Ty pruhy tam logicky být musí, protože dnešní formát je 16:9, kdežto starší programy jsou 4:3. Je to stejné, jako když zarámujete čtvrcový obrázek do obdélníkového rámu. Taky Vám tam budou přebývat okraje. Odstranit (spíš zamaskovat) je lze 2 způsoby, ovšem vždy za výrazné zhoršení kvality obrazu. Buď obraz zvětšíte tak, aby jeho šířka odpovídala šířce obrazovky, při tom se ale obraz zvětší i na výšku, takže bude chybět značná část nahoře a dole (jako kdybyste z toho čtvercového obrázku udělal obdélník odstřižením obou vodorovných okrajů). Nebo obraz podle rady "Ridicka" roztáhnete jen do šířky, ale tím dojde k deformaci obrazu, že to skoro nebude ke koukání (vzniknou například malé, tlusté postavy).

magdon: existuje 3 způsob, roztažení jen krajů. Hlávní ústřední záběr deformovaný není, na krajích je deformace ne tak znatelná, problém je při švenkování, to pak je obraz takový "vlnitý" ale celkově to není úplně nejhorší ;)

Dobrá TV toto umí.

hodnocení

0x

Prohnutou určitě ne, ta má nevýhody v pozorovacích úhlech. 4K většina lidí nepozná, pokud nesedí blízko u ní a neběží na ní například rozlišení počítačového textu. Velikost 120 je OK do dnešních obýváků.

hodnocení

0x

Ano, velká televize je OK. Koupil bych tu největší, na jakou by mi stačily peníze. I když se vám zezačátku bude zdát velká, rychle si zvyknete a jakákoliv menší vám bude připadat příliš malá.

Co se týká technologií, nešel bych do ničeho příliš nového a raději počkal, jestli ta technologie se ujme nebo umře na úbytě (jako třeba módní výstřelek minulých let - 3D).

hodnocení

0x
Mam doma pul roku samsung ue48j6272 a jsem naprosto spokojen. 100hz panel, 121cm, full hd, usb prehraje vse. 4k jsem nechtel, v soucasne dobe je to nanic. P.S.prechazel jsem ze 7, 5let stare full hd 94cm samsung a je to poradny rozdil v kvalite obrazu a dalsich vecech. S 5let zarukou stala 19k. Do 2lete zaruky bych nesel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]