Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,měl bych otázku ohledně záruky v istyle. Koupil jsem si před rokem v istyle iphone, který měl po roce vadu. Vyměnili mi telefon za kus nový. Jak je to se zárukami? Běží mi ta stará a nebo ta od převzetí reklamace?
Tuto problematiku řeší zákon č. 634/ z roku 1992 sb. - to je zákon o ochraně spotřebitele.
Při výměně zboží, jako ve vašem případě. Pokud prodejce z důvodu reklamace zákazníkovy vymění zboží za nový kus nepoběží záruční doba znovu, ale bude pokračovat trvání záruční doby od prvního nákupu zboží.
Nová záruční doba by běžela v případě, že by jste jako zákazník odstoupil od smlouvy a využil práva vrácení kupní ceny věci a zakoupil si zboží znova.
Jde o novelu z roku 2014 - do té doby byla skutečně pravda, že pokud mi v rámci reklamace prodejce vymění zakoupenou věc "kus za kus" běží mi nová záruka, to nyní už ale neplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.