Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelit nebo Set-top-box?

Od: egroups® odpovědí: 13 změna:

Brzy se budu stehovat do noveho bytu a budu muset vyresit prijem TV.Dle majitelky bytu je antenni rozvod prizpusoben na prijem DBV-T.Nicmene poloha okna umoznuje nainstalovat i satelit.Co je tedy lepsi?Satelit nebo set-top-box?V obou pripadech se bude muset jednat o dvoutunerove zarizeni,protoze chci i nahravat neco jineho,nez sleduji.TV je bohuzel jeste analogova.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejprve bych poopravil názvosloví - set-top-box je zařízení převádějící digitální signál na signál vhodný pro starou analogovou televizi. Jako zdroj může být digitální satelitní nebo digitální terestrický signál. Budu se tedy držet raději zkratek DVB-T a DVB-S, aby nedošlo k omylu.

Z mého pohledu vede DVB-S - 100% dostupnost a větší výběr programů. V naší lokalitě je zavedení DVB-T otázka ještě několika dalších let, analogový příjem je mizerný, takže mi ani nic jiného nezbylo. Tuto variantu prodraží o něco dražší komponenty (pracuje se s vyššími frekvencemi než u pozemní TV a to klade důraz na parametry součástek) a nutnost vlastnit dekódovací kartu. Odměnou je větší pružnost při zavádění nových programů, dostupnost programů, které v pozemním vysílání nejsou a nebudou, možnost příjmu zahraničních stanic apod.

zikjasa*

přesně tak jak zde popisuje p.kovis pořídit si DVB-S je dobré řešení.Dnes už to tolik nestojí a komplet i s kartou do 5 tis.Dostupnost těch lepších tv programů vás může uspokojit právě DVB-S,rozhodně v pozemním DVB-T asi nikdy nenajdete.

hodnocení

No,zatím jsem se zkoušel na inetu orientačně dívat na ceny našel jsem jen jeden přístroj s dvěma tunery a možností zabudování HDD a ten byl přes 7000Kč a to ještě jen samotný přijímač.Nevím,kolik tak zhruba stojí zbytek (parabola...).Nikdy jsem satelit neměl,takže nevím přesně vše,co to obnáší.

alf*
hodnocení

0x

mám STB a chci satelit. STB si ovšem nechám protože ne všechny stanice jsou nebo budou na satelitu a použiji ho u starší TV. Na satelitu budu mít navíc SK programy a další zahraniční. A jsou i další možnosti pro TV nadšence a příjem více programů viz přítel google. Ty ovšem nějak nepotřebuji, tolik TV zase nemiluji.

Nevím o "pozemním" programu, který by nebyl dostupný na satelitu. Jinak také nejsem nějaký velký fanda TV, ale výhodu vidím v možnosti výběru. Pokud chci a mám náladu se na něco podívat, tak většinou vždy něco vyberu.

hodnocení

0x

Záleží na tom, co chceš přijímat, ale vzhledem k tomu, že byt a tím ani anténa nebude Tvoje, šel bych raději do toho satelitu. Nebudeš tak nijak omezován výběrem programů a případná kvalita příjmu je jen na Tobě. Vyhneš se tak případným sporům v budoucnu.

hodnocení

Byt bude muj,kupuji ho do os.vl.

mobilman*
hodnocení

0x

každopádně uvažujte nad satelitem nebo pak nad DVB-T+ analog anténou nebo nad koupí nové digi TV ...Set-box slouží k prozatimnímu využití ...Zkrátka jsou to vyhozené peníze ...

alf*

protože nejsem TV zarytec jak jsem tu uvedl, co je lepší SkyLink nebo CS Link? Je rozdíl v kvalitě? Programy myslím zdrama nabízí asi tak stejné. A tip pro @egroups , jsou i satelity s HDD a LAN.

Základní programy jsou distribuovány společně, tedy kvalita je naprosto stejná. Programy, které si vysílá každý na vlastní triko (placená nabídka), mohou v kvalitě kolísat. Zde bych se rozhodoval spíše dle nabídky - co preferujete za žánry. Pokud se chcete orientovat na HDTV, tak zde má náskok Skylink.

alf*

díky, platit za bednu rozhodně nehodlám víc než to co musím takže mi jde jen o základ

hodnocení

0x

problem o kterym nikdo nic nerika je! : kdyz koupíte satelit a propojíte ho se starou analog.televizí, bute to ok. Ale jakmile budete mít třeba novou LCD tv tak je potřeba mít propojení ze satelitu do LCD TV přes digitání kabel a to je o dost dražší sestava, myslím.Dnešní satelitní komplety v řádu 5000 nabízejí pouze propoj kabelem scart (tj analogovým) což je pro starou tv ok ,ale pro novou to pak můžete vyhodit, protože vše co jde do lcd tv přes scart není koukatený ,podle mýho názoru.Prostě to má malý rozlišení,tj. mnohem menší než lcd tv poskytuje. tak na to pozor. Osobně mám asi 10 programů přes pozem. dig vysílání a lcd tv s vestavěným dig tunerem, tudíž není problém,. DVD mám s kabelem HDMI,který mi přenese do lcd tv signál v dig kvalitě.A tím je to ok.

Neviděl bych to tak tragicky. Vaše zkušenost se SCARTem byla nejspíš kvůli nekvalitně stíněnému kabelu. Analogový PAL má rozlišení srovnatelné s SDTV. Tedy většinou toho, co se vysílá na satelitu a pozemní TV. Není tedy důvod, proč by měl být obraz výrazně horší (jistě, bude o něco horší kvůli rušení a ztrátám v kabelu, které se u HDMI neprojeví). Něco jiného je ovšem HDTV. Mám 107 cm plasmu a není to tak tragické, jak popisujete.

doplněno 09.07.09 20:08:

Souhlasím ale, že analogový PAL má rozlišení nižší než LCD poskytuje. To má ale běžný signál v DVB-T taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]