Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v kuchyňské lince mám namontováno toto zářivkové svítidlo:
elektro-paloucek.cz/...
před nedávnem začala zářivka poblikávat a odporoučela se. Následně jsem zakoupil novou zářivku avšak ta po výměně nesvítila. Když jsem zkusil multimetrem změřit napětí na kontaktech ve světle tak jse naměřil cca. 12V - mód střídavé napěti, vždy na dvojici protilehlých kontaktů. Popravdě se mi to zdá málo, tak se chci zeptat, zdali podle vašeho názoru neomhlo dojít na poruše "vnitřnostní"zářivkového světla (spíše bych při poruše předpokládal 0V), nebo zdali je špatná nová zářivka (už jsem zkoušel dvě).
Normálně bych vyměnil celé zářivkové světlo, ale to současné bylo montováno před usazením linky a montáž/demontáž je nyní velmi obtížná.
Děkuji Vám za radu
Pravděpodobně odešel i ten elektronický předřadník a ten je pomalu dražší jak celé svítidlo a klasická tlumivka se do tělesa nevejde, nehledě k nutnosti použití startéru. Pokud by Vám nevadilo poněkud chladnější odstín LED, tak by bylo řešením použití LED trubice, která pasuje ke stejnému svítidla a ten el.předřadník by neměla ke své funkci potřebovat, takže by pak stačilo ten předřadník proklemovat : elektro-paloucek.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.