Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc se v tom nevyznám, a tak bych potřeboval poradit.
Od 30. června přijímám pozemní digitální vysílání. Mám TV s digitálním tunerem (na TV všechny programy přijímám) a DVD rekorder s analogovým tunerem (nemohu programy naladit) . Jak to mám mezi sebou propojit abych mohl nahrávat digitální vysílání? Potřebuji setobox jen na DVD rekordér? Potřebuji setobox který bude mít jeden tuner nabo dva tunery? Nebo mi to nepůjde vůbec?
Děkuji.
Jestli se chcete přiblížit co nejvíce stavu jako byl před digitalizací, stačí Vám zakoupit "obyčejný" set top box (s jedním tunerem) a připojit ho k dvd rekorderu.
1. Je potřeba propojit signál - audio a video (nejspíš přes SCART kabel, nebo lépe HDMI - podle vstupu na rekorderu zakupte s.t.b. se stejným výstupem ) ze set top boxu do rekorderu, na rekorderu musí být pak použitý vstup signálu nastaven jako zdroj signálu pro nahrávání - pročtěte návod jak se nastaví nebo je - li to vůbec možné (měl by to být vstup AV).
2. Antenu přivedete do set top boxua z něj pak (ze sousedícího ant. konektoru) propojovacím kabelem do ant. vstupu televize.
3. Propojení rekorderu s TV ponecháte tak jak bylo.
Nevýhodou popsaného řešení je nutnost pro záznam programovat oba přístroje. Je možné že rekorder má funkci spouštění záznamu signálem na vstupu - pak by stačilo naprogramovat pouze s.t.b.
Jednodušším řešením by bylo nahrávat přímo z televize, ta však musí při záznamu hrát určený program a žádný jiný (zapojení bez set top boxu) - bylo by nutno vzájemně propojit TV a rekorder jako přístroje v bodě 1.
Set top box se dvěma tunery tedy nepotřebujete, protože ten druhý máte už teď v TV.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.