Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení napětí kontrolky

Od: petrasek123 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.chtěl bych se zeptat mám tyto kontrolky: gme.cz/... použité na rozvadeci solarni elektrárny.jsou ale na napětí 12v a já bych je potřeboval napojit na 36v.upravit přímo kontrolka nejde protože se nedá rozebrat.chtěl jsem se zeptat jestli by se to dalo vyřešit třeba použitímít nějakého rezistor u. Díky moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud někde dohledáte, jaký proud odebírá, neměl by být problém spočítat hodnotu předřadného rezistoru.

hodnocení

0x

Nevím jak kontrolka na 230V bude svítit na 36V s předřadnýmm odporem *haha*

doplněno 25.10.16 12:14:

To jsem postřehl, ale dávat odkaz na kontrolku, která je podobná jen vzhledově je poněkud k ničemu. Vzhledově stejná kontrolka může mít v sobě na vyšší napětí doutnavku nebo LED a na nižší LED nebo možná i žárovku. Dávat kvůli kontrolce step-down konvertor mi příjde trochu jako úlet, ale nakonc proč ne při těch cenách.

ale bude... tazatel píše že má variantu na 12V...

doplněno 25.10.16 12:05:

jinak když se před kontrolku dá malý stepdown měnič, tak nemusíte nic počítat a jen si nastavíte požadované napětí...

ebay.com/...

petrasek123
hodnocení

Dobrý den.děkuji omlouvám se omylem jsem tam dal tu variantu a 230v ale mám na těch 12v.ten step down menic bych tam nechtěl dávat protože má velkou spotřebu a je to napojené z baterií takže potřebuji co nejmenší spotřebu.a náhodou nevíte jakOÚ přibližnou hodnotu rezistor u objednat protože ty kontrolky ještě nemám tak abych to rovnou objednal ale je tam červená ledka

Tak to jste docela na omylu, předřadný odpor bude mnohem energeticky náročnější než step-down měnič. Na rezistoru se bude pálit 2x tolik energie jako co spotřebuje samotná LEDka ;) ale jelikož nevíme, o jakém proudu se tu bavíme, tak je pořád těžké radit.

ten step down bude mít naopak menší spotřebu než odpor, na kterém se veškeré snížené napětí změní na teplo...

petrasek123
hodnocení

Díky za rady použijí Teda ten step down měnič.a ještě jsem se chtěl zeptat mám totiž doma v rozvadeci už použity tyto dvě kontrolky stejného typu a potřebuji použít další dvě nevíte kde sehnat tento typ ale aby svítil jinou barvou než červeně
Diky

hodnocení

0x

Nevypadá stejně jako ta vaše, ale je na 36V AC/DC a v pěti barvách... elektro-trutnov.cz/... ...o ceně se nebavím...podle kodu 105429 je taky tady i s fotem elima.cz/...

doplněno 26.10.16 16:12:

Je to Noark, bude i v Čínských obchodech a za zlomek ceny...až najdu, dám vědět

doplněno 26.10.16 16:22:

Tady pro rozsah napájení 8 až 36V AC/DC conrad.cz/... jsou tam i v jiných barvách a ještě z rozsahem napájení 12 až 240V - v popisu conrad.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]