Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení ele. sporáku

Od: janek2 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si ele. sporák Moira CS 711, kde je příkon max 8kW.

Budu si dělat přívod od hl. rozvaděče po šporák. Poradil by mi někdo jak to přesněji udělat? Kabel tedy 5x2,5, 3F vypínač se musí dávat?

Jaký jistič bude stačit? Počítal jsem to a vychází mi to stačil by 3fázový 16B? (8000/230 = 34,78/3 = 11,59A - tj. 16)

Děkuji,

pěkný den

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Kabel i jistič postačují a ana 3F vypínač být musí.

dusger*
hodnocení

2x

Dává se do řady s oládáním světel a zásuvkama, třeba takový shopelektro.cz/... .Tak jako v předchozích odpovědích: můžeš si to dělat sám, ale je vidět, že toho moc nevíš, najdi si někoho, kdo tě povede. Vyplatí se ti to.

hodnocení

2x
Uz mas doma 3f?
Jinak ano kabel 5x2,5
Jistic 3x16A klasicky Bckovy
Vypinac dej nekde ke sporaku.

janek2
hodnocení

Děkuji, chtěl bych se ještě zeptat, kde se dává 3F vypínač? Od něj pak už vést cysy kabel ke sporáku v husím krku nebo jak se to dělá?

Potom v hl. rozvaděči dovést 3 fáze za hl. jističem do tohoto 3F 16B jističe kabelem jakým?

Děkuji

janek2
hodnocení

Děkuji moc, chápu.

Teď se chci ujistit, jak se to zapojí v rozvaděči? Stačí na nějaké svorkovnici za I chráničem připojit ty 3 fáze?

Děkuji

Mas vubec do domu privedeny 3faze?
janek2
hodnocení

Ano samozřejmě mám přivedeny 3 fáze, jsem elektrikář kdysi před 15 lety studovaný, obnovuji si informace.

Poradíte?

Děkuji

Za chráničem ještě musí být jistič vhodné hodnoty, pro 2,5 měď by to mělo být 16A, samozřejmě třípólový

janek2
hodnocení

Ano za chránič dám 3fázový jistič 16A, mohu tedy chránič a jistič propojit 2,5 drátem? Od jističe to poté bude také 5x2,5 kabelem ke sporáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]