Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si ele. sporák Moira CS 711, kde je příkon max 8kW.
Budu si dělat přívod od hl. rozvaděče po šporák. Poradil by mi někdo jak to přesněji udělat? Kabel tedy 5x2,5, 3F vypínač se musí dávat?
Jaký jistič bude stačit? Počítal jsem to a vychází mi to stačil by 3fázový 16B? (8000/230 = 34,78/3 = 11,59A - tj. 16)
Děkuji,
pěkný den
Dává se do řady s oládáním světel a zásuvkama, třeba takový shopelektro.cz/... .Tak jako v předchozích odpovědích: můžeš si to dělat sám, ale je vidět, že toho moc nevíš, najdi si někoho, kdo tě povede. Vyplatí se ti to.
Děkuji moc, chápu.
Teď se chci ujistit, jak se to zapojí v rozvaděči? Stačí na nějaké svorkovnici za I chráničem připojit ty 3 fáze?
Děkuji
Ano samozřejmě mám přivedeny 3 fáze, jsem elektrikář kdysi před 15 lety studovaný, obnovuji si informace.
Poradíte?
Děkuji
Za chráničem ještě musí být jistič vhodné hodnoty, pro 2,5 měď by to mělo být 16A, samozřejmě třípólový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.