Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovar Nivona NICR 845 CafeRomatica

Od: klepi® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, máme výše jmenovaný kávovar, a objevil se problém, že ze zadní trysky neteče káva, respektive teče jen z pravé trysky, proběhl několikrát propláchnutí a poté i odvápnění s tabletou přímo od nivony, ale problém trvá pořád, nevíte někdo, prosím co by pomohlo?

Předem děkuji za Odpověď.

Václav K.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je ucpaná tryska. Proštěrchněte to kouskem bužírky nebo něčím tupým-pružným, není to hluboko Bývají tam zaseknutý kousíčky lógru. Opatrně, bez násilý, je tam hadička, aby se nepropíchla.

mp*
hodnocení

0x

Docela drahý kávovar, co jsem koukal. Zaměřil bych se na hrubost mletí. Pokud máte klasický pákový kávovar, tam to záleží na pečlivosti a rovnosti pěchování takzvaným temprem - to je to tlačítko, čím se pěchuje káva. Když to neuděláte rovně, tak teče káva (pokud jsou dvě trysky) nerovnoměrně. U automatu to automat dělá logicky sám. To bych viděl jako vadu, pokud to bude pokračovat. Ještě mohu připomenout, že dobrý kávovar (což v tomto případě bezesporu je) je základ. Ale stejně hlavně rozhoduje kvalitní káva a hlavně její semletí. Takže podle mě je nejdůležitější mlýnek. Proto i automaty mě moc nesedí, protože káva je hned vedle stroje, který je zahřátý, a to zrnkové kávě určitě neprospívá.

mctree
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejprve se ujistěte, že tryska není ucpaná, jak píše wlezley. Zkuste to jemně prošťouchnout.
Pokud je kávovar ještě v záruce, tak se můžete obrátit na servis@mctree.cz (autorizovaný servis výhradního dovozce, nenechte se zmást, že na webu je jen LIEBHERR, dovážíme i Nivonu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]