Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk

Od: an2000 odpovědí: 11 změna:
Ahoj, už delší dobu jsem si chtěla koupit nějaký externí disk, ve čtvrtek jsem si koupila Adata HV611. Po té co ho viděl kamarád, mi řekl, že jsem blázen, že jdu do této značky. Něco jsem si o tom našla na internetu a přemýšlím, že disk vrátím. Bojím se, že bych z disku časem svá data ztratila. Moje otázka zní jaký disk vybrat? Nebo nechat ten současný? (Moje požadavky byly: paměť 1TB, cena do 2 tisíc, USB 3.0)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

beri49*
hodnocení

2x
Když kamarád ví, že tato značka disku je špatná, ale tak určitě bude i vědět, která je naopak ta dobrá.

jarina
hodnocení

0x

je to předražené, sehnat se dá 1Kč/GB

hodnocení

0x

Já mám tenhle, několik let a zcela bez problémů. Netuším, jaké má recenze, ale mně šlape k naprosté spokojenosti.

alza.cz/...

doplněno 23.10.16 13:19:

Tak jsem koukla na recenze a má je dobré. Já ho tenkrát kupovala právě na doporučení známého, který se v tom vyzná.

alza.cz/...

jofa*

Spolehlivost alza.cz/...

cinematic*
hodnocení

0x

Dobrý den, to že můžete časem ztratit data z HDD platí pro jakoukoliv značku. Adata je jeden z nejznámějších výrobců této elektroniky a tak jako u ostatních výrobců můžete narazit zrovna na špatný kus. Od toho je ale záruka a samozřejmě vždy je důležité zálohovat důležitá data! Pokud byste přeci jen měnila, pak dám tip na tento disk.

doplněno 23.10.16 16:22:

To "výrobců elektroniky"je myšleno samozřejmě obecně, že se nejedná o žádnou no name značku.

hodnocení

0x

firma A-data disky nevyrábí, vyrábí jen ten box a USB propojení, pokud tedy selže z důvodu kvality firmy A-data, tak se nebude jednat o ztrátu dat na harddisku, který bude od nějaké jiné firmy předních výrobců harddisků.

rora*
hodnocení

0x

Dostala jsem A-Data disk k narozeninám od tchánovců a už třikrát mi táta musel zachraňovat fotky, krom toho měl disk problém s tím, když jsem ho připojila k Tv, a v poslední řadě nespolupracuje při nahrávání fotek z disku na internet (zonerama). Objednala jsem si u táty k narozkám nový disk, koupil mi WD. Zatím funguje, jak má, zrovna z něj nahrávám fotky na net. A-Data už nepoužívám, jen z něj teď budu potřebovat vytíhnout fotky k vyvolání, tak doufám, že se mi to povede. Já už bych do této značky nešla.

krtek*
hodnocení

0x

Nevím co furt lidi zkouší za nesmysly...prostě a jednoznačně WD např. Blue nebo Green nebo Seagate...víc variant není pokud SSD tak Samsung 850 EVO

Dotaz zněl na externí disk. Vy radíte interní.

krtek*

není pravda..max ten Samsung není v externím provedení...ale když si koupí box..tak je to jedno..externí disk je akorát zmenšenina v plastovém deklu

romanb74
hodnocení

0x

Mohu vědět k čemu ten záložní HDD máte? Ono to totiž může hrát vcelku podstatnou roli.

Já osobně vlastním pouze NTB (Acer Aspire 7745G) s dvěma HDD porty. Klasický desktop nemám, NTB mi pokryje všechny potřeby. A samozřejmě, časem se ukázalo, že originální HDD (WD BLUE 640GB) nemá zas tak velkou kapacitu, jak by se zdálo a tak jsem pořídil externí 2.5" HDD (WD BLUE 1TB) SATA a externí box RaidSonic USB 3.0

Tím jsem dosáhl stavu, kdy jsem schopen použít 1TB disk z externího boxu s naklonovaným OS jako plnohodnoutnou náhradu za původní disk v případě havárie. Externí box dosahuje na rozhraní USB 2.0 přenosové rychlosti 30MBs co je pro potřeby zálohování dostatečné.

Takže: dovolím si doporučit vyhnutí se přímo setů "externích disků", které mívají vlastní rozhraní, jenž není kompatibilní s běžným interním rozhraním v PC či NTB. Doporučil bych koupit klasiku ve stejném výkonostním poměru (nemá cenu pořizovat SATA III do sestavy s rozhraním SATA II a podobně. Externí disk tak budete moci použít kdekoliv (a nejlépe 2.5").

U SSD disků doporučím Crucial, ostatní je sázka do loterie, ale pravda jsou o něco dražší.

U plotnových disků bych se držel WD či SeaGate ve verzích pro střední aplikace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]