Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, to že můžete časem ztratit data z HDD platí pro jakoukoliv značku. Adata je jeden z nejznámějších výrobců této elektroniky a tak jako u ostatních výrobců můžete narazit zrovna na špatný kus. Od toho je ale záruka a samozřejmě vždy je důležité zálohovat důležitá data! Pokud byste přeci jen měnila, pak dám tip na tento disk.
To "výrobců elektroniky"je myšleno samozřejmě obecně, že se nejedná o žádnou no name značku.
firma A-data disky nevyrábí, vyrábí jen ten box a USB propojení, pokud tedy selže z důvodu kvality firmy A-data, tak se nebude jednat o ztrátu dat na harddisku, který bude od nějaké jiné firmy předních výrobců harddisků.
Dostala jsem A-Data disk k narozeninám od tchánovců a už třikrát mi táta musel zachraňovat fotky, krom toho měl disk problém s tím, když jsem ho připojila k Tv, a v poslední řadě nespolupracuje při nahrávání fotek z disku na internet (zonerama). Objednala jsem si u táty k narozkám nový disk, koupil mi WD. Zatím funguje, jak má, zrovna z něj nahrávám fotky na net. A-Data už nepoužívám, jen z něj teď budu potřebovat vytíhnout fotky k vyvolání, tak doufám, že se mi to povede. Já už bych do této značky nešla.
Nevím co furt lidi zkouší za nesmysly...prostě a jednoznačně WD např. Blue nebo Green nebo Seagate...víc variant není pokud SSD tak Samsung 850 EVO
Mohu vědět k čemu ten záložní HDD máte? Ono to totiž může hrát vcelku podstatnou roli.
Já osobně vlastním pouze NTB (Acer Aspire 7745G) s dvěma HDD porty. Klasický desktop nemám, NTB mi pokryje všechny potřeby. A samozřejmě, časem se ukázalo, že originální HDD (WD BLUE 640GB) nemá zas tak velkou kapacitu, jak by se zdálo a tak jsem pořídil externí 2.5" HDD (WD BLUE 1TB) SATA a externí box RaidSonic USB 3.0
Tím jsem dosáhl stavu, kdy jsem schopen použít 1TB disk z externího boxu s naklonovaným OS jako plnohodnoutnou náhradu za původní disk v případě havárie. Externí box dosahuje na rozhraní USB 2.0 přenosové rychlosti 30MBs co je pro potřeby zálohování dostatečné.
Takže: dovolím si doporučit vyhnutí se přímo setů "externích disků", které mívají vlastní rozhraní, jenž není kompatibilní s běžným interním rozhraním v PC či NTB. Doporučil bych koupit klasiku ve stejném výkonostním poměru (nemá cenu pořizovat SATA III do sestavy s rozhraním SATA II a podobně. Externí disk tak budete moci použít kdekoliv (a nejlépe 2.5").
U SSD disků doporučím Crucial, ostatní je sázka do loterie, ale pravda jsou o něco dražší.
U plotnových disků bych se držel WD či SeaGate ve verzích pro střední aplikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.