Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení nového telefonu

Od: huawei odpovědí: 3 změna:
Dobry večer, mám nový telefon Huawei. Jak ho mám nabíjet? Mam ho zcela vybít a nabít a tak opakovat 3 krát? Aby dosáhlo vysoké životnosti baterie. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli chcete mít dobrý pocit, tak to takto udělejte. Já to měl v návodu k mobilu také napsané, ale už si nevzpomínám, jestli jsem to dodržel - a baterka je léta OK. Zdravím!

P.S. Asi jsem to nedodržel, protože můj zcela vybitý mobil potom nejde zapnout a musím baterii vyndat a zase vložit. To Vás možná čeká také.

hodnocení

0x
Ne, do prázdna se snažit vůbec nevybijet, nikdy.
Prostě mobil vybalte a normálně používejte.

hodnocení

0x

Tomuto procesu se říká formování (od slova dostat do formy, nezaměňovat s formátováním) a doporučuje se pouze v případě, když se chystáme zařízení hned využít s co nejdelší výdrží po nabití, protože první nabití nemusí být zcela stoprocentní. (záleží na délce skladování před prodejem). Jinak ten proces proběhne normálním používáním taky a neokrademe se o tři nabíjecí cykly. Navíc to mělo platnost v dobách Ni-Cd a NiMH článků, pro současné Li-XX články to efekt nemá. Pokud to přesto výrobce doporučuje v návodu, tak je to spíš pro srovnání (jakoby kalibraci) indikace stavu baterie, ale to se dá někdy vidět v manuálech pro notebooky, tam celý proces měření spotřebované energie pracuje na zcela jiném a složitějším principu měření než u mobilů nebo tabletů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]