Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dva dotazy:
1) je tenhle sporák komplet na elektriku nebo kombinovaný?
2) elektrikář mně říkal, že ten sporák nemůžu zapojit do běžné zásuvky. Můžete mi polopaticky vysvětlit, jak je to možné?
Dík předem za odpověď
je komplet na elektriku... 6000 W na 4 plotýnky, 2000 W pro pečící rouru...
maximální příkon 8045 W napětí 400 V
s takovým příkonem to není možné, protože v běžné zásuvce bývá napětí okolo 230 V, a ani vedení a jištění pro běžné zásuvky není dimenzované na proud, který teče při plném výkonu sporáku.
Do běžné zásuvky to nejde. V manuálu mají také připojení na 230V ,ale jištění 40A a přívod 3x6,
Některé obchody uvádí, že trouba je horkovzdušná ale u výrobce jsem to nenašla. Jak je to opravdu, sím ?
Jen chci upozornit, že existence ventilátoru nevypovídá nic o tom, jestli je trouba skutečně horkovzdušná.
Skutečná horkovzdušná trouba má ještě před ventilátorem zdroj tepla. Kdežto některé "nehorkovzdušné" sice mají ventilátor, ale nevhánějí do prostoru pečení již ohřátý vzduch, ale vzduch se ohřívá až v prostoru pečení. Proto se dá ve skutečně horkovzdušné troubě naprosto bez problémů vařit.
Dobrý den, toto je plně elektrický sporák. 400/230V. Nedá se připojit na obyčejnou zásuvku. Musí mít samostatné vedení od elektroměru kabelem kabelem CYKY5x2,5. Podmínkou je třífázová přípojka. Na zásuvku můžete připojit jen kombinovaný sporák s elektrickou troubou a plynovou varnou deskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.