Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení 2 subwooferů v autě

Od: mrgandy* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

budu kupovat subwoofer do auta, jelikož současný 1 000W magnant se zesilovačem se přehazoval do jiného a hledám náhradu v podobě levnější varianty. Koukám po aktivních, tubových subwooferech (podle mě nejlevnější). Prozatím jsem našel výhodé nabídky okolo s výkonem okolo 600W, noname značky. A tak mě napadlo... Co kdybych koupil 2 aktivní tubové subwoofery? Je reálné je nějak propojit, aby fungovali oba? Jelikož zesilovač má každý z nich, dalo by se toto nějak vyřešit nebo mám vybrat pouze 1 silnější?

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majcoo
hodnocení

0x
Subwofery mozes zapojit na vzajom paralerne aby hrali oba ale dolezite je aby mali rovnaku alebi vacsiu impedanciu ako ma radio... podla mna je blbost ale zapajat oba ako jeden.. Ked uz tak by som kupil zosik trebars 1000w a k nemu napojil dva basove repro o vykone jedneho repra max 500w.. tym ze spojis dva aktivne do kopy o impedancii 4ohmy pri paralernom zapojeni budez mat na vystupe 2ohmy ci mozes odpalit koncovy stupen radia.. radia maju casto 4 ohmovu impedanciu pre vystupy na repro.. nevymyslaj.. ja som mal 600w zosilnovac s premosteni. Na 2x300w dal som tam 2x 150w subwofery pasivne a auto dunelo a dunelo na celu ulicu..
mrgandy*
hodnocení

Tak ono, tohle, co jsem přendával byl lepší subwoofer podle mě. auto-subwoofery.heureka.c/...

Bojím se, že tam bude velkej sešup k horšímu s tím tubovým, aktivním na 600W maximum... To je jediný důvod, proč vymýšlím kraviny... A taky kvůli příznívější ceně.

majcoo
Je to na tebe ako si spravis ja ti len pisem ze riskujes odpalenie radia a celkovo je tam dost velky odber pri tych subo a zosilnovacoch takze by som sa stym moc nezahraval..treba davat pozor skrat poziar odber a ine.. aktivny subwofer by som do auta nedaval.. radsej kupit zosik a pasivny subak.. aktivne podla mna nemaju taku dynamiku alebo celkovo budenie.. neviem..ja som mal len pasivne a pri 150w som bol spokojny..
mrgandy*
hodnocení

amazon.com/...

A myslíš, že něco takovéhoto by šlo? Je tam jak zesilovač, tak subwoofer + kabeláž za poměrně přiznivou cenu...

majcoo
No vyzera to dobre len pozor na pripajacie kable od baterie a na kostru.. kable musia byt hrube aspon 2,5 priemer kabla a viac.. aby nedoslo k prehrievaniu kablov a mozno aj k poziaru..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]