Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, má smysl kupovat kartu s vyšší frekvencí? 24bit/96, nebo stačí 48, resp, poznám to na poslech? Dejme tomu, u nějaké kvalitní bezztrátové nahrávky. Díky
Mám Yamaha MSP 7 studio monitory aparatury-pro-univerzalni/... i docela dobrý amp, už mi chybí dokoupit jenom karta.
Pokud chcete poslouchat hudbu s parametry 24/96, pak samozřejmě potřebujete taky kartu, která to zvládne přehrát. Jak kvalitní poslech to bude, záleží kromě zmíněných reprobeden a akustice poslechového prostoru i na kvalitě čipu a konstrukci audio převodníku. Je celkem logické, že levná zvukovka nebude hrát tak, jako třeba převodníky od pana Lavryho, Forssella apod. z kategorie Hi-End. A k těm parametrům - 24bit/96kHz jsou hodnoty, u kterých by měl být rozdíl ve zvuku, v porovnání s běžnými parametry 16bit/44.1kHz, slyšet. Samozřejmě se bavíme o nekomprimovaném zvuku. Záleží asi i na tom, jestli jste "zarytý" hifista, nebo hledáte jen něco kvalitnějšího než jsou běžné zvukovky do řekněme 20tis.
No tohle je karta určená primárně pro muzikanty, takže jestli ji využijete, hrát to bude. Z vašeho dotazu jsem původně nabyl dojmu, že řešíte jen poslech (přehrávání) hudby.
Chápu, co tedy tato karta, jsou sice levnější... takhle, chtěl bych se zeptat, jestli je to dobrá koupě v poměru cena - výkon :
Jestli je dobrá cena/výkon nepovím, ale budu kupovat tuto s dvěma link a mic vstupy. Myslím, že by bylo lepší si něco přidat. Dva xlr se hodí.. kytary.cz/...
Ještě k tomu cena/výkon. Tam na výkonu není co hodnotit, prametry to má, směšovat to bude a cena? Samozřejmě předražené jako vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.