Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká náhrada za videorekordér?

Od: cekrops® odpovědí: 18 změna:

Zdravím. Má matka donedávna používala klacický starý videorekordér k nahrávání filmů z Tv. Potom co začala dig.Tv jsem ji koupil novou LCD s dig.příjmem. Ale bohužel už ji nejdou nahrávat pořady na klasickém videorekordéru. Nevíte jak se to dá dnes vyřešit? Existuje nějaké zařízení ,které by se dalo připojit do série mezi anténu a televizi? Případně napojit k televizi scartem? Já se v tom moc nevyznám. Díky!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bohužel video má analogový tuner. Takže buďto nahrávat přímo z televize scartem anebo mezi video a anténu vložit tuner digitální tzn. set top box-nějaký jednoduchý malý který zobrazuje na displeji číslo puštěného kanálu. Ten při nahrávání ovšem zapnout. Dnešní system záznamů na flash disk není bohužel plnohodnotnou náhradou klasického videorekordéru. Pokud chcete nahrávat na flash disk,doporučuji koupit menší SSD. Problém u vaší flešky bude patrně v její nízké rychlosti.

televize
hodnocení

2x

Nahravejte tady a po nahrání Stáhněte do počítače, na flešku a podobně. Můžete naprogramovat.

tvprogramcz.nahravani-tv./...

samouk*
hodnocení

2x

Jo ještě chci dodat toto,až budete kupovat nový SET TOP BOX tak kupte DVB-T2 s KODEKEM H.256/HEVC, to proto,aby jste za pár roků,nemusel kupovat zase nový,až začne tento systém naplno fungovat a současný příjem už nebude možný,což bude od roku 2022.Jinak se mrkněte na Brněnskou firmu OMKO.CZ,kde si určitě vyberete z jejích nabídky z těchto nových set top boxů,stojí kolem 1000kč.

Samouk:

při dnešní životnosti elektroniky je tvoje rada malinko bezpředmětná *haha*

doktpr365*
hodnocení

0x

Nahrávat na extérmní disk přes usb.

hodnocení

No externí HD jsem ji právě koupil. Ale problém je v tom že se ta TV občas "zblázní" a buď nahrané filmy částečně smaže,nebo vůbec nenahrává. Pak to potřebuje zrestartovat celou Tv a to už potom z HD nedostanu vůbec nic. Proto jsem si myslel dát nějaké "nahrávací zařízení" mezi anténu a Tv ...

rv*
hodnocení

0x

Nejlepší je ten externí disk, ale připojený přes USB ne k TV, ale k vhodnému set top boxu (TV obvykle nahrává kódovaně, takže co nahrajete, přehrajete jen na dané TV).

samouk*
hodnocení

0x

Kup te si set top box, který má možnost připojit kabel HDMI,což je nejlepší volba pro připojení televize,místo scartky a pochopitelně musí mít i USB připojku.Nahrávat na flešky,néní dobrý nápad,ta se hodí jen pro počítač,ale ne pro tyto ůčely.Já mám také LCD televizy s možností nahrávání,která však vyžaduje pro nahrávání HDD minimálně na 500GB,jinak nahrávání nebude fungovat s SSD jsem to,neskoušel,už proto ne,že praktikuji satelitní videorekordér,ve kterém mám připojený HDD na 1000GB,který jsem vymontoval z počítače,výměnou za SSD256GB disk.Pochopitelně pro vaše nahrávání je rozhodné nejlepší řešení si koupit SSD disk,třeba na 120GB,nebo i 80GB,ale na flešky zapomente.

stir*
Nazdar, jak jsi upravil ten disk z PC aby fungoval? On se napájí přes USB? Jak je to napojené?
samouk*

Disk s pc se musí v satelitním videorecordéru naformátovat a pokud je použit disk nad 500gb,tak je třeba použit napájecí zdroj s adaptérem mimo usb přijimač.

Od kdy má kapacita disku vliv na způsob nepájení?

S úspěchem používám 1TB disk, napájený jen přes USB.
jofa*

Je třeba napsat jaký. Externí 3,5 " bez vlastního napájení k sat. (Vantage) dříve nešel. Alespoň podle vlastní zkušenosti. HDD přes USB se nechytal.

doplněno 26.10.16 10:25:

1 TB 2,5" USB jde v pohodě.

stir*

aha, blbe jsem cetl. Ja jsem ho chtel pouzit jako externi disk a uz jsem trochu patral a musel bych kouoit dokovaci stanici, jinak ho na usb nenapojim. Je to 3,5" a ten bych musel napajet samostatne na 12 V. Zdroj mam ze skeneru na 1,25A mozna by stacil, ale musel by se upravit. Davat litr za dokovaci redukci se mi nechce, jelikoz disk ma tusim 40giga, to bych mohl rovnou koupit flesku.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Něco s tím udělám.

samouk*
hodnocení

0x

Ahoj,promin,ale mám pro tebe výhodnou nabídku a fér,neboj se nejde o žádný podraz,ale o využití mé věci,kterou já už nepotřebuji a potřebovat nebudu,tobě a tvé mámě by určitě pomohla.Napiš mě na tuto adresu***milos70@email.cz***a dozvýš se oč jde.

hodnocení

0x

Já používám DVD+HDD rekordér od Panasonicu (jde i od jiného výrobce) který se dnes pokud nemá digitální tuner sežene za pár korun. Většinou mají 2X scart takže jsou pohodlně připojit dvě zařízení jako vstup (používám STB i SAT) některé typy mají i HDMI výstup. Na HDD se vleze několik set hodin videa, a jednotlivé pořady se dají snadno vymazat.

tvmaniak
hodnocení

0x

Doporučil bych Ostravský TVProgram.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]