Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo, nebo spíše najde někdo nedostatky na této sadě?
Jde o zvýhodněnou sadu Fotoaparátu a objektivu. Je to dobrá sestava?
Děkuji předem
Je škoda, že ani jedna odpověď neodpovídá na otázku.
To že tomu nerozumím je jasné, neboť byt otázku nepokládal.
Jde mi spíše o to, zda takto navržené setové objektivy nejsou spíše nevhodné, a místo dvou si koupit jeden lepší.
Spíše mě zaráží, že takový fotoaparád neumí nabíjet baterie ( tedy akumulátory) sám, a je nutno, alespoň jak to z infa na stránkách vyplývá, je vyjímat a nabítet externě.
Dá se s takovou sestavou fotit i Makro, nebo je to úplně nevhodné?
Děkuji
Tak to zkusme tedy jinak...
Místo těchto dvou objektivů koupit "jeden lepší"nejde..A hned Vám řeknu proč..Protože byste potřeboval jeden objektiv s rozsahem eq. 24-300mm. A takový objektiv (i když se vyrábí) nemůže být z principu kvalitnější než dva samostatné objektivy (byť nižší cenové kategorie). Krom toho je takový objektiv samozřejmě těžší a větší, což může být pro někoho další mínus.
Vyjímání akumulátoru pro nabíjení je opravdu něco čím se nezabývejte...u DSLR je to zcela běžná věc.
Na makro je vždy vhodnější samostatný makroobjektiv, který Olympus také vyrábí např. zde:
Minimální zaostřovací vzdálenost pro objektiv v setu (tedy 40-150) je 90cm (verze II od 50cm), poměr zobrazení se neuvádí.
Děkuji,
takže tuto sadu v podstatě doporučíte, nebojinými slovy mě od ní nebudete odrazovat .. pokud to správně chápu.
Fotografovat budu cokoli, na nic nejsem zaměřený. O tom Makru vím, už jsem se na to díval, ta 30mm je schopná varianta.
Dnes jsem byl náhodou v datartu a ptal jsem se prodavače na jeho názor, zda je lepší varianta Nicon nebo Olympus. Samozřejmě vychvalovat Canon a Nikon, protože ho mají v nabídce.
Mě šlo včeobecně o to, zda Olympus není špatná cesta.
Zatím děkuji
V žádném připdě nemám v úmyslu odrazovat, ale jen nabídnout jinou, univerzálnější variantu pro Vaše běžné focení. Možnost různého příslušenství ( do budoucna) větší než Olympus má rozhodně Nikon. Také větší snímač APS-C. Je to ale na Vás. fotoskoda.cz/...
Jestli je tělo o 10 dkg lehčí, tak to jej moc nevytrhne. Až koupí pořádný objektiv, tak na tom bude stejně.
Jenže Vy nabízíte klasickou zrcadlovku, ale pán chce koupit kompakt s výměnnými objektivy - menší váha a velikost se zachováním vysoké kvality snímků.
Čím větší a těžší, tím lepší. Za ty prachy by na takové to domácí žvýkáni stačilo tělo se stopětkou zoomem a nazdar. S tou kvalitou, stejně to každej honí na jpg a ještě ne na full, aby šetřil místo.
No, aby šlo na otázku odpovědět, je nutné vědět, na co fotoaparát budete používat - na jaký styl focení a čeho focení. Jiné nároky má makrofotograf, jiné sportovní fotograf, jiné studiový fotograf, jiné fotograf přírody atd. atd. Podle toho je možné daný fotoaparát a objektivy buď doporučit nebo nedoporučit a nabídnout něco vhodnějšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.