Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít pojistky v prostředním bytě

Od: miriam* odpovědí: 6 změna:

Stalo se mi, že praskla zářivka a vyhodila pojistky, na chodbě jsem našla hlavní jistič, ten byl také dole ale nesvítí mi světlo v předsíni, koupelni, a kuchyni, zařivku jsem vyměnila ale ty pojistky nevim kde jsou.Bydlim v prostřednim bytě a nemam je nad dveřmi, je možný že by byli někde nad jističem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V některých starších bytech jsou jističe v bytě napravo nebo nalevo od vchodových dveří (nad horní hranou dveří). Někde jsou dál od dveří, ale vždy v předsíni bytu; už jsem se setkal i se zapuštěnou skříňkou s jištěním (cihlový bytový dům). Hledejte v předsíni...hlavní jistič nebo někdy pojistky jsou na chodbě, tak jak jste ho našla a pro jednotlivé okruhy bytu - osvětlení, zásuvky - jsou jističe (pojistky) v bytě v předsíni...pokud nenajdete, poptejte se ve stejném bytě pod neb nad vámi, pokud ani to nepomůže, volejte elektrikáře...

doplněno 11.10.16 08:56:

Ještě jedna poznámka...v budovách se 60 - 70let byly většinou pouze 2 (ANO, DVĚ POJISTKY)! na chodbě v rozvaděči nad elektroměrem pro byt...takže dole dvířka s hlavními jističi, nad tím elektroměry a nahoře pojistky (nebo možná už jističe) pro světelný a zásuvkový okruh v bytě...podívejte ještě tam, při odstraňování závad po revizích jsem se občas s tímto setkal...

doplněno 11.10.16 09:23:

Takže ve vašem případě jištění na chodbě v rozvaděči...hlavně, že vše funguje...

hodnocení

0x
Pojistky, dnes už většinou jen jističe, bývají v bytě uvnitř, blízko vchodových dveří, pod stropem.
Pokud je nenajdete sama, ptejte se souseda pod/nad Vámi.
Další možnost napnout uši a vyhodit další jistič zkratem v nějaké zásuvce. Zvuk vypadnuvšího jističe mûže být být pomûckou k nalezení...
miriam*
hodnocení

Právěže, že jsem ve prostředním bytě, ptala jsem se už i kolegů kde by mohli být, kterí bydlí podobně, v předsíni nejsou a prý ani v bytě ne, ale na chodbě jsem našla jenom jistič.Majitelka bytu také říkala, že neví kde jsou, vlastně sama nic neví co kde tady je :/

ben®

Dobrý den, a elektroměr jste našla? Co je ve skříňce nad hlavním jističem na chodbě?

Nejsou pojistky nad vchodem do bytu? Není v bytě vestavěná skříň a pojistky za ní? Zdravím!

doplněno 11.10.16 09:13:

miriam - no, tak hlavně, že už to funguje a požadované bylo nalezeno.

hodnocení

0x

Ve svetle pojistku nemas?

miriam*
hodnocení

V bytě skříň není, ale našla jsem je nakonec nad elektroměřem a už to funguje, problem byl v tom, že pokaždé jsme je měli v bytě ale v tomhle paneláku je mají zřejmě všichni nad elektroměřem jak jsem zjistila... :D aspoň už vim něco nové pokud v bytě nejsou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]