Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ze zesilovače 100V na klasický

Od: kally odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

neporadil by mi někdo jak ze starého zesilovače na výstupu 100V / 15ohm udělat na výstupu méně voltů na obyčejné 4ohm na výstup?

Nějaké schéma co bych si mohl vyrobit?

Děkuji pěkně

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Použijte převodní transformátor 100V na 4 Ohmy, stejně, jak je to děláno u 100V rozvodu... zkraceno.cz/... nebo přímo s reproduktorem... zkraceno.cz/... Nevím, který zesilovač máte, tady je jeden ze starých radiojournal.cz/... kde je i schéma, odsud zkraceno.cz/...

doplněno 12.10.16 22:02:

Který hi-fi zesilovač vlastně máte? Když nechcete použít převodní trafo...

10.10.16 22:48
hodnocení

1x
Trafo

jabraka*
hodnocení

0x

Tento zesilovač se většinou pouříval pro rozvody venkovního (veřejného)rozhlasu.Jedná se o elektronkový zesilovač a nedá se použít jinak.Nanejvýš použít pro reproduktory obrácený transformátor,který je u zesilovače jako výstup.

JABRAKA

"Jedná se o elektronkový zesilovač..."

Zesilovač nemusí být elektronkový. Mám jeden takový doma a ten je plně tranzistorový (výstup 100 V, 100 W). Sehnal jesm ho před cca 20 lety už jako starší od pražského metra, když jsem měl zakázku na místní rozhlas v jedné firmě. Ze zakázky pak sešlo a zesilovač mi zůstal, využití pro něj už nemám, ale vyhodit je mi ho líto.

jabraka*
hodnocení

0x

Použití zesilovače v akustice je trochu omezeno,protože transformátor na výstupu zmrší charakteristiku.Rozhodně pro HIFI použití musí být i speciální transformátor.Musí mít takovou charakteristiku,aby lineárně přenášel všechny kmitočty.

JABRAKA

takjan*

České zesilovače-novější, tranzistorové-takže už z dob komančů pro veř. rozhlas lze upravit snadno. Výstupní trafo na 100V se vyhodí. Hledat na gooog...

jabraka*

Zesilovač bez trafa nelze pro běžné reprosoustavy použít,nebyly by přizpůsobeny impedance,.Běžné reprosoustavy by nepřežilY.

kally
hodnocení

Děkuji všem, chtěl bych se zeptat, kde bych našel nějaké schéma s tranzistory, které bych si rád udělal na výstup - převod ze 100V.

Trafo používat nechci z důvodu zkreslení.

Který hi-fi zesilovač vlastně máte? Když nechcete použít převodní trafo...

takjan*

Ty tranzist. zesilovače jdou na 4-8 Ohm úplně v pohodě.

mkat*
hodnocení

0x

Možno ti pomôže ak si prečítaš pár informácii okolo tvojho problému.

ebastlirna.cz/...

A možno aj toto

ebastlirna.cz/...

kally
hodnocení

Díky díky, chtěl bych si udělat tranzistorový výstup, nevěděl by někdo kde bych našel nějaké schéma?

Děkuji vám moc

jabraka*
hodnocení

0x

Předělávat to na tranzistorový konec,?je líp už postavit celý zesilovač.Je potřeba kromě jiného i jiný zdroj.Takže se to určitě nevyplatí.Dnes je dokonce integrovaný konec už 50 W.Nebo stavebnice tranzistorovaná i 100 W.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

To myslíš výstup miesto trafa, urobiť nejako cez tranzistory?Tak, to asi nepôjde.Jednoduchšie to bude ak si urobíš celý zosilovač nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]