Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
neporadil by mi někdo jak ze starého zesilovače na výstupu 100V / 15ohm udělat na výstupu méně voltů na obyčejné 4ohm na výstup?
Nějaké schéma co bych si mohl vyrobit?
Děkuji pěkně
Použijte převodní transformátor 100V na 4 Ohmy, stejně, jak je to děláno u 100V rozvodu... zkraceno.cz/... nebo přímo s reproduktorem... zkraceno.cz/... Nevím, který zesilovač máte, tady je jeden ze starých radiojournal.cz/... kde je i schéma, odsud zkraceno.cz/...
Který hi-fi zesilovač vlastně máte? Když nechcete použít převodní trafo...
Tento zesilovač se většinou pouříval pro rozvody venkovního (veřejného)rozhlasu.Jedná se o elektronkový zesilovač a nedá se použít jinak.Nanejvýš použít pro reproduktory obrácený transformátor,který je u zesilovače jako výstup.
JABRAKA
"Jedná se o elektronkový zesilovač..."
Zesilovač nemusí být elektronkový. Mám jeden takový doma a ten je plně tranzistorový (výstup 100 V, 100 W). Sehnal jesm ho před cca 20 lety už jako starší od pražského metra, když jsem měl zakázku na místní rozhlas v jedné firmě. Ze zakázky pak sešlo a zesilovač mi zůstal, využití pro něj už nemám, ale vyhodit je mi ho líto.
Použití zesilovače v akustice je trochu omezeno,protože transformátor na výstupu zmrší charakteristiku.Rozhodně pro HIFI použití musí být i speciální transformátor.Musí mít takovou charakteristiku,aby lineárně přenášel všechny kmitočty.
JABRAKA
České zesilovače-novější, tranzistorové-takže už z dob komančů pro veř. rozhlas lze upravit snadno. Výstupní trafo na 100V se vyhodí. Hledat na gooog...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.