Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mamince dosluhuje starý tlačítkový Sony Ericsson a ráda by něco modernějšího, dotykového, aby se tam mohla v klidu podívat na mail a mrknout na net, sem tam něco vyfotit, a zároveň aby to nebylo nic obrovského, protože je zvyklá, pokud má kalhoty, nosit telefon v kapse. S moderní technikou problém nemá. Cena by měla být tak do 3000 Kč ale čím méně, tím lépe.
Napadlo mě, jestli kupovat za ty prachy nějaké šméčko s Androidem, co se za chvíli akorát bude sekat, nebo jít spíš do Microsoftu (Nokie), se kterou ale osobně nemám zkušenosti. Mají telefony docela levné, ale zajímal by mě názor nějakého uživatele, jak mu Windows Phone vyhovuje. Šli byste do toho?
Díky. Parametry a cena jsou právě důvod, proč nechci jít do Androidu, protože za ty peníze nic rozumného a svižného neseženu. A android s 512 MB RAM a 4 GB úložiště dnes fakt ne, s tím jsem si užil svoje před dvěma roky. LTE nevyužije, takže to výběr není rozhodující parametr, stejně tak Dual SIM. Ta Lumia 640 vypadá velmi dobře, ovšem na ni už bude dost velký. Osobně bych taky už pod 5" nešel, ale její představa je tak kolem 4", větší raději ne. A to je právě ten hlavní problém, dnes sehnat aspoň trochu výkonný telefon s malou obrazovkou. Ještě by bylo ideální, aby měl svítilnu, na tu si u svého mobilu často "stěžuje" a sám vím, jak často ji já u mobilu využívám. Což zase nemají "menší" řady Lumií. Takže výběr je těžký... No, ještě na něco kouknu a snad dám něco dohromady nebo jí přispěju nějakou tu tisícovku a koupím nějaký "Galaxy mini" novější řady
Windows 10 rozhodně nejsou mrtvý systém a Microsoft sice končí s Lumií, ale očekává se nová řada mobilů Surface. Za sebe můžu říct, že jsem přes tři roky spokojeným uživatelem Lumie 720 s WP8.1 a doufám, že další kus bude opět s oknama. S aplikacemi nemám problém. Těch, které jsou opravdu užitečné, je v porovnání s Androidem i na Windows Store dost.
Mám N lum. 520 s W8.. Zadarmo, tak ji trpím, jinak by šla a šla a šla. Některé funkce jsem musel vypnout, protože při jejich zapnutí se sekala, některé věci, které umí mobily s androidem na ní nejsou, atd, atd.
Kromě toho ji nenávidím, a až ji zahodím, tak si koupím zase tlačítkový. Zkuste poslepu na dotykáči přijmout hovor. Zkuste vytočit po slepu číslo, třeba z přímě volby. Zkuste poslepu vypnout budíka. NEJDE to. Pokaždé musíte telefon vzít do ruky, a podívat se na displej, abyste nahmátl příslušné místo na displeji. Dejte to mamince přečíst, možná ji ta touha po dotykáči přejde. A třeba taky ne. .
Já jsem se kvůli tomu sekání, který postupem času u Androidu nastává, rozhodl jít do Windows phonu. Koupil jsem si Lumii 640 LTE, se kterou jsem spokojenej. Sice má celkem nicmoc foťáky, ale pokud je nebudete moc používat, tak vás to nemusí trápit. Co mi ale u Windows skutečně vadí je poměrně macešský postoj k aplikacím. Aplikací je hodně, o tom žádná, ale mám pocit, že je nikdo neaktualizuje. Což se u Androidu děje poměrně často. Pravda, že někdy ty aktualizace nejsou nejlepší krok, ale aspoň se tam o něco snaží. Dnes jsou asi nejpoužívanější Facebook a Massenger a tam jsem za víc, jak rok nezažil ani jednu aktualizaci. A oproti Androidu jsou v úrovni těch aplikací až propastný rozdíly.
Takže já osobně, až si budu kupovat novej mobil, si radši připlatím za Android, aby se mi po půl roce nesekal. Ale samozřejmě je to otázka vkusu každého soudruha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.