Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana před zápisem

Od: pegos* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,na foťáku Olympus mi neustále píše ochrana před zápisem.Kartu mám v poloze odemčeno,vyzkoušel jsem několik karet a stále nefunguje.Řešil někdo podobný problém?Petr

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

richto01*
hodnocení

0x

Zkus vyčistit čip na kartě a ve foťáku ( někdy stačí i profouknout od prachu) a nebo vyzkoušej novou kartu popřípadě dej reklamovat foťák.

Proboha, jaký čip? *zed*

Vyčistit kontakty na kartě, ale tomu moc velkou naději nedávám. Kontakty ve slotu na kartu jsou dost nepřistupné, takže vyčistit nejdou, jeden z nich je mechanický spínač odtlačovaný zámečkem karty a ten bývá jádrem tohoto problému.

hodnocení

0x
Jedná se o SD nebo xD kartu?

mikihans:

xD karta nemá zámeček ochrany zápisu o které se tazatel zmiňuje ;)

pegos*
hodnocení

Jedná se o SDHC a zkoušel jsem jich několik,píše to však u každé

Není v menu fotoaparátu možnost "zablokovat zápis"?, neznám Olympus. Prohlížet fotky, umístěné na kartě, lze? O jaký typ foto se jedná...

doplněno 09.10.16 23:15:

Zformátovat kartu ve fotoaúarátu lze?

doplněno 09.10.16 23:19:

...opr. fotoaparátu...a zkoušel jste třeba zformátovat v PC a pak zkusit zápis foto...

bool
hodnocení

0x

základní věc, zkusit stejnou kartu jinde(i jiné čtečce) a a zkusit jinou kartu ve fotáku. Případně upravit fimrware foťáku aby lock ignoroval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]