Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte mi,jaký si mám zakoupit kabel v tomto případě. Propojila jsem si notebook s tv LG,abych mohla na tv sledovat,co mám staženo v notebooku. Nyní jsem ve fázi,že se mi zobrazuje obraz v tv,ale zvuk vychází z notebooku.Potřebuji tedy zřejmě propojit ješte zvukovým kabelem.Z notebooku jack,to je mi jasné,ale co s tou tv - tam mi zůstává volná řada 5 vstupů na cinche. Co mám koupit,aby to fungovalo. Díky
samotná tv HDMI,když to mám propojený notasem,musím v nastavení tv zvolit RGB Hraje,ale zvuk nejde z tv,ale s notasu - nejde zesílit,zvuk v tv samozřejmě nefunguje
Nějak jsem nepochopil, jakým kabelem to máš propojený.
Ale HDMI kabel umí i zvuk, ovšem z nějakých tajuplných důvodů není zvuk přes HDMI v PC puštěný a musí se člověk prokousat nastavením a zapnout ho.
Návodů, jak na to je plnej internet, jeden je třeba tady
Hledala jsem označení toho kabelu,ale marně.Obě koncovky jsou hodně široké - aby držely jsou z boku zajištěna přišroubováním a mají velké množství kolíků.HDMI vstup je obsazen připojením satelitu.Takže asi zvuk budu muset pořešit jinak.
tv má 1 hdmi a ten je obsazený satelitním připojením,pc je starý a nemá.Myslíš,že by to šlo vyřešit ještě přidáním toho zvukového kabelu z PC jack3,5 a tv 2x cinch,které označené jako audio - nechci kupovat něco,co by pak nefungovalo,díky
Jinak to vyřešit ani nepůjde. Noťas nemá HDMI, tak zvuk tam dostanete jedině přes kabel který jsem níže zmínil.
Zdá se to,rozumné a jednoduché,opravdu jsem vzadu našla 2 vstupy na cinche označené audio - červený a bílý.Budu pak muset ještě něco nastavovat ohledně zvuku v notasu - jak mi tam doporučují,nebo to bude fungovat hned - jako když si připojuji k notasu repráčky?
Zaujalo mne toto vaše tvrzení- musím v nastavení tv zvolit RGB - pokud jde musíte v nastavení TV vybrat HDMI.
A pokud grafická karta v noťasu podporuje zvuk do HDMI tak by to mělo jet.
Je to tak, když si najedu v nastevení na vstupy,tak samotná tv má HDMI,když hraje sama. Jakmile však propojím,vše zmizí a já musím přejet na vstup RGB,pak se objeví velmi pěkný obraz,ale zvuk chybí.
kolik HDMI vstupů má ta TV?
a má vůbec noťas výstup HDMI? pokud to propojujete VGA tak zvuk nepůjde. Já to kdysi řešil tak že k propojení VGA jsem použil audio kabel 3,5jack a repráky strčil za televizi.
ach jo - stále jste neodpověděla na to zásadní - má noťas HDMI výstup? a TV má HDMI vstup a případně kolik? (aby to mohlo být funkční ) Něco jste psala výše ještě o satelitu tak tv asi vstup má..
Tak já jsem si dal tenkrát za TV určitě lepší reproduktory než jsou teď v nových LCD TV, a byl jsem celkem spokojen , jen mne štval ten 10metrovový audio kabel a hlavně že repro muselo mít svoje napájení . A zrušil jsem to že jsem potřeboval ten kabel jinam , a pak jsem toho i trochu litoval .Přeji zdar.
Ještě dodám, že v tv musíte nastavit dálkovým ovladačem jako vstup PC. Doufán, že pokud má vstup VGA tak v menu PC vstup je. Hned vedle bude audio in L-R.
Myslím tím hed vedle VGA vstupy cinch audio L-R.
Tak jsem si dnes slavnostně koupila zvukový kabel a těšila se,jak zapojím a pojedu,ale nic. Cinche mám opravdu ve zdířkách audio -zkusila jsem je i přehodit,co kdyby barvy nesouhlasily. V TV jsem v nastavení dala u VGA (nevím proč tam používají označení RGB) PC,krásně se mi zobrazila ikonka,takže nastavení jsem udělala dobře,ale pořád nic. Nechápu,kde je zakopaný pes. v PC to nebude,tam běžně zvuk vedu do repráků a tv je asi
3 roky stará LG.Mně vždy vyroste i trpaslík.
bohužel v menu- zvuk- přepnutí na analog asi není je tam režim zvuku
virtual.prostor zvuk
dialog II
aut.hlasitost
výstup hlasu
nastavení synchronizace s AV
stereováha
sound optimizerer
vše jsem rozklikla,ale analog jsem nenašla
vstupy na cinche 5x 2 označeny audio - tam zapojuji zvukový kabel - trochu mě mate to označení audio in - to in tam není napsaáno 3 označené video.
Té zkoužce pomocí mobilu jsem neporozuměla -sorry
Vše překontrolovat. Cinche musí jít do audio IN, nastavení hasitosti na Pc, v tv. Není možná musí to chodit.
Kdyžtak zkuste zvuk od jinud přes ten kabel. jestli zvuk v tv jde.(přehrávač, telefon a jiné).
Ještě se podívejte, jestli máte u tv v nastavení menu- zvuk- vstup -musí být analogový
Protože mate připojen HDMI kabel, tak tam máte ve -zvuk- atomaticky nebo digitální. Dejte tam analogový, potom to teprve bude hrát.
Mám několik LG. Žádná takovou volbou nedisponuje
Ta moje VGA nemá ale má audio červená, bílá, pochopitelně SCART a taky teď nevím název komponent, kompozit. Prostě zelená, modrá, červená. Ta zelená je kombinovaná se žlutou takže asi za nějakých podmínek sloučeno na tzv VIDEO
televize: Pokud máte tv se vstupem audio IN cinch a VGA a vstup HDMI, přes který tazatelka poslouchá sat. příjem, tak tam přepnutí by mělo být. Jinak vstup cinch IN u tv je zbytečný.
Před půl hodinou jsem to všechno ověřil. Pravda u Panasonicu, ale rovněž se vstupem pro pc VGA a AUDIO IN (cinch). Jestli tam tyto vstupy má, tak tam musá být přepnutí zvuku na analog.
Dejte sem přesný typ tv, nebo vyfoťte zadní stranu (vstupy a výstupy) tv.
Možná, že tam ani samotné audio IN nemáte, pouze A/V vstup.
Musí tam být dva cinche samostatně oddělené Audio IN červený a bílý. Pokud nikoliv Audio In, tak to je beznadějný.
Já bych zkusil k tomu Audio kabelu z notebooku na ty činče provizorně připojit třeba reproduktory pro PC zda to vůbec hraje.
Ještě zkuste přepnout vstup na komponentní. Ale mělo by to chodit na vstupu PC. Cinche strčte podle barev červený- bílý.
Komponentní AV2
Když přepnete vstup na AV2, tak Vám z noťasu musí zvuk jít v tv pokud tam je přítomen signál a to říkáte, že je. Pokud to nebude hrát v tv, tak tam signál (zvuk) není.
přin tomto nastaveni AV2 opravdu jde zvuk z TV,ale není obraz,neboť jsem v nastavení změnila RVG- mám obraz na AV2 a to nejde současně,takže mám obraz nebo zvuk,z bláta do louže - tak mi tam budou strašit repráky achjo
Tak to jsem blázen proč na tom vstupu PC zvuk nejde. Teď jsem to doma prověřoval na svoji tv a zvuk na vstup komponent a vstup pc jde. Jestli to taky u LG nezapomněli k PC vstupu propojit s audio, nebo jsem na nějaký zádrhel zapomněl.
Tohle by asi pomohlo. Ovšem nevím zda v notebooku je VGA samec či samice. Na kabelu musí být opačně. Nejlépe předem si ověřit
Předpokládám že při volbě vstupu v TV na VGA jde obraz a nejde zvuk
Při volbě AV2 jde zvuk a nejde obraz
Nebo za 70 Kč
Případně toto asi za 200 Kč. Buď dva stejné, spíš ale VGA samec, samice
No určitě, taky jsem to hledal a nenašel. Z VGA na RGB. a zastrčit do komponent AV2. Asi je v noťasu samice (nevím) nemám. Ale někdo tam píše, že to koupil a je to nefunkční.
No ale zdá se to zbtečný, když tam VGA vstup je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.