Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvukový kabel k tv

Od: kocicka* odpovědí: 37 změna:

Prosím poradte mi,jaký si mám zakoupit kabel v tomto případě. Propojila jsem si notebook s tv LG,abych mohla na tv sledovat,co mám staženo v notebooku. Nyní jsem ve fázi,že se mi zobrazuje obraz v tv,ale zvuk vychází z notebooku.Potřebuji tedy zřejmě propojit ješte zvukovým kabelem.Z notebooku jack,to je mi jasné,ale co s tou tv - tam mi zůstává volná řada 5 vstupů na cinche. Co mám koupit,aby to fungovalo. Díky

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak to máš propojený teď? Přes HDMI?

kocicka*
hodnocení

samotná tv HDMI,když to mám propojený notasem,musím v nastavení tv zvolit RGB Hraje,ale zvuk nejde z tv,ale s notasu - nejde zesílit,zvuk v tv samozřejmě nefunguje

Nějak jsem nepochopil, jakým kabelem to máš propojený.

Ale HDMI kabel umí i zvuk, ovšem z nějakých tajuplných důvodů není zvuk přes HDMI v PC puštěný a musí se člověk prokousat nastavením a zapnout ho.

Návodů, jak na to je plnej internet, jeden je třeba tady

adamovsky.cz/...

kocicka*
hodnocení

Hledala jsem označení toho kabelu,ale marně.Obě koncovky jsou hodně široké - aby držely jsou z boku zajištěna přišroubováním a mají velké množství kolíků.HDMI vstup je obsazen připojením satelitu.Takže asi zvuk budu muset pořešit jinak.

Kterým kabelem to máš připojený?

Zvukový kabel k tv
kocicka*
hodnocení

obě koncovky jsou stejné VGA

Tak tenhle kabel fakt zvuk neumí. HDMI nemáš v notasu? Nebo v televizi?

kocicka*
hodnocení

tv má 1 hdmi a ten je obsazený satelitním připojením,pc je starý a nemá.Myslíš,že by to šlo vyřešit ještě přidáním toho zvukového kabelu z PC jack3,5 a tv 2x cinch,které označené jako audio - nechci kupovat něco,co by pak nefungovalo,díky

jofa*

Jinak to vyřešit ani nepůjde. Noťas nemá HDMI, tak zvuk tam dostanete jedině přes kabel který jsem níže zmínil.

kocicka*
hodnocení

Jsi si tedy jistý,že se zmíněným audio kabelem to půjde?

doplněno 08.10.16 17:16:

Díky za trpělivost a cenné rady.

jofa*

Pokud máte tv v pořádku, tak jistě.

jofa*
hodnocení

0x

V tv audio vstup(in). Zvolit délku podle potřeby. alza.cz/...

Sdělit nynější připojení.

kocicka*
hodnocení

Zdá se to,rozumné a jednoduché,opravdu jsem vzadu našla 2 vstupy na cinche označené audio - červený a bílý.Budu pak muset ještě něco nastavovat ohledně zvuku v notasu - jak mi tam doporučují,nebo to bude fungovat hned - jako když si připojuji k notasu repráčky?

kocicka*
hodnocení

je to zatím propojeno kabelem VGA SVGA,chybí jen ten zvuk - vyřeší ho tento kabel opravdu,abych nekupovala zbytečně,díky

mrgandy*
hodnocení

0x

Nastavuje se to přímo v noťasu po propojení v nastavení zvuku...

kocicka*
hodnocení

mohu poprosit o návod,jak to mám udělat

tomas11*

Zaujalo mne toto vaše tvrzení- musím v nastavení tv zvolit RGB - pokud jde musíte v nastavení TV vybrat HDMI.

A pokud grafická karta v noťasu podporuje zvuk do HDMI tak by to mělo jet.

kocicka*
hodnocení

Je to tak, když si najedu v nastevení na vstupy,tak samotná tv má HDMI,když hraje sama. Jakmile však propojím,vše zmizí a já musím přejet na vstup RGB,pak se objeví velmi pěkný obraz,ale zvuk chybí.

tomas11*

kolik HDMI vstupů má ta TV?

doplněno 08.10.16 16:48:

a má vůbec noťas výstup HDMI? pokud to propojujete VGA tak zvuk nepůjde. Já to kdysi řešil tak že k propojení VGA jsem použil audio kabel 3,5jack a repráky strčil za televizi.

doplněno 08.10.16 17:13:

ach jo - stále jste neodpověděla na to zásadní - má noťas HDMI výstup? a TV má HDMI vstup a případně kolik? (aby to mohlo být funkční ) Něco jste psala výše ještě o satelitu tak tv asi vstup má..

kocicka*
hodnocení

taky to zatím tak řeším,ale bude snad lepší řešení - zvuk z tv,je lepší

tomas11*

Tak já jsem si dal tenkrát za TV určitě lepší reproduktory než jsou teď v nových LCD TV, a byl jsem celkem spokojen , jen mne štval ten 10metrovový audio kabel a hlavně že repro muselo mít svoje napájení . A zrušil jsem to že jsem potřeboval ten kabel jinam , a pak jsem toho i trochu litoval .Přeji zdar.

kocicka*
hodnocení

pc nemá a tv má 1,ale obsazený,tedy hdmi nepřichází v úvahu,proto to propojení VGA SVGA

jofa*

Ještě dodám, že v tv musíte nastavit dálkovým ovladačem jako vstup PC. Doufán, že pokud má vstup VGA tak v menu PC vstup je. Hned vedle bude audio in L-R.

doplněno 08.10.16 17:37:

Myslím tím hed vedle VGA vstupy cinch audio L-R.

kocicka*
hodnocení

Tak jsem si dnes slavnostně koupila zvukový kabel a těšila se,jak zapojím a pojedu,ale nic. Cinche mám opravdu ve zdířkách audio -zkusila jsem je i přehodit,co kdyby barvy nesouhlasily. V TV jsem v nastavení dala u VGA (nevím proč tam používají označení RGB) PC,krásně se mi zobrazila ikonka,takže nastavení jsem udělala dobře,ale pořád nic. Nechápu,kde je zakopaný pes. v PC to nebude,tam běžně zvuk vedu do repráků a tv je asi

3 roky stará LG.Mně vždy vyroste i trpaslík.

doplněno 10.10.16 18:01:

bohužel v menu- zvuk- přepnutí na analog asi není je tam režim zvuku

virtual.prostor zvuk

dialog II

aut.hlasitost

výstup hlasu

nastavení synchronizace s AV

stereováha

sound optimizerer

vše jsem rozklikla,ale analog jsem nenašla

doplněno 10.10.16 18:06:

vstupy na cinche 5x 2 označeny audio - tam zapojuji zvukový kabel - trochu mě mate to označení audio in - to in tam není napsaáno 3 označené video.

Té zkoužce pomocí mobilu jsem neporozuměla -sorry

jofa*

Vše překontrolovat. Cinche musí jít do audio IN, nastavení hasitosti na Pc, v tv. Není možná musí to chodit.

doplněno 10.10.16 15:29:

Kdyžtak zkuste zvuk od jinud přes ten kabel. jestli zvuk v tv jde.(přehrávač, telefon a jiné).

doplněno 10.10.16 15:44:

Ještě se podívejte, jestli máte u tv v nastavení menu- zvuk- vstup -musí být analogový

jofa*

Protože mate připojen HDMI kabel, tak tam máte ve -zvuk- atomaticky nebo digitální. Dejte tam analogový, potom to teprve bude hrát.

televize

Mám několik LG. Žádná takovou volbou nedisponuje

doplněno 10.10.16 18:57:

Ta moje VGA nemá ale má audio červená, bílá, pochopitelně SCART a taky teď nevím název komponent, kompozit. Prostě zelená, modrá, červená. Ta zelená je kombinovaná se žlutou takže asi za nějakých podmínek sloučeno na tzv VIDEO

jofa*

televize: Pokud máte tv se vstupem audio IN cinch a VGA a vstup HDMI, přes který tazatelka poslouchá sat. příjem, tak tam přepnutí by mělo být. Jinak vstup cinch IN u tv je zbytečný.

doplněno 10.10.16 16:20:

Před půl hodinou jsem to všechno ověřil. Pravda u Panasonicu, ale rovněž se vstupem pro pc VGA a AUDIO IN (cinch). Jestli tam tyto vstupy má, tak tam musá být přepnutí zvuku na analog.

kocicka*
hodnocení

také jsem vše prolezla a nic jsem nenašla- asi tam přepnutí na analog. není

doplněno 10.10.16 19:33:

je to typ LG 29LN450B, u cinchu je napsano audio, ale není tam to audio in - červený a bílý,vedle něj ještě označené 3 vstupy na cinche slovem video

doplněno 10.10.16 19:53:

pokusila jsem to vyfotit

Zvukový kabel k tv #2
Zvukový kabel k tv #3
jofa*

Dejte sem přesný typ tv, nebo vyfoťte zadní stranu (vstupy a výstupy) tv.

doplněno 10.10.16 18:47:

Možná, že tam ani samotné audio IN nemáte, pouze A/V vstup.

doplněno 10.10.16 18:57:

Musí tam být dva cinche samostatně oddělené Audio IN červený a bílý. Pokud nikoliv Audio In, tak to je beznadějný.

televize

Já bych zkusil k tomu Audio kabelu z notebooku na ty činče provizorně připojit třeba reproduktory pro PC zda to vůbec hraje.

jofa*

Ještě zkuste přepnout vstup na komponentní. Ale mělo by to chodit na vstupu PC. Cinche strčte podle barev červený- bílý.

doplněno 10.10.16 20:01:

Komponentní AV2

doplněno 10.10.16 20:07:

Když přepnete vstup na AV2, tak Vám z noťasu musí zvuk jít v tv pokud tam je přítomen signál a to říkáte, že je. Pokud to nebude hrát v tv, tak tam signál (zvuk) není.

kocicka*
hodnocení

přin tomto nastaveni AV2 opravdu jde zvuk z TV,ale není obraz,neboť jsem v nastavení změnila RVG- mám obraz na AV2 a to nejde současně,takže mám obraz nebo zvuk,z bláta do louže - tak mi tam budou strašit repráky achjo

jofa*

Tak to jsem blázen proč na tom vstupu PC zvuk nejde. Teď jsem to doma prověřoval na svoji tv a zvuk na vstup komponent a vstup pc jde. Jestli to taky u LG nezapomněli k PC vstupu propojit s audio, nebo jsem na nějaký zádrhel zapomněl.

televize

Tohle by asi pomohlo. Ovšem nevím zda v notebooku je VGA samec či samice. Na kabelu musí být opačně. Nejlépe předem si ověřit

tsbohemia.cz/...

doplněno 10.10.16 20:49:

Předpokládám že při volbě vstupu v TV na VGA jde obraz a nejde zvuk

Při volbě AV2 jde zvuk a nejde obraz

doplněno 10.10.16 21:04:

Nebo za 70 Kč

aliexpress.com/...

Případně toto asi za 200 Kč. Buď dva stejné, spíš ale VGA samec, samice

aliexpress.com/...

jofa*

No určitě, taky jsem to hledal a nenašel. Z VGA na RGB. a zastrčit do komponent AV2. Asi je v noťasu samice (nevím) nemám. Ale někdo tam píše, že to koupil a je to nefunkční.

doplněno 10.10.16 21:04:

No ale zdá se to zbtečný, když tam VGA vstup je.

televize

Pokud jsem pochopil tak při volbě vstupu VGA či RGB , taky by mohlo být DVI ji nejde zvuk

doplněno 10.10.16 21:12:

Ten kabel z Číny za 70 Kč by byl ideální. VGA je samec, v notebooku musí být samice. Žádné poštovné, většinou za tři týdny dojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]