Nejste přihlášen/a.
Prosim poradte mi.Potřebuji přeladit rádio z východní na západní normu.Obvolal jsem 5 servisu a opraven ale nikde to nedělají.Nevite o někom?Jsem z Vysočiny. Děkuji
Tohle přeladění se dělávalo v 70 a 80 letech trochu divoce přidáním maličkého kondenzátoru k ladicímu kondenzátoru oscilátoru a tím se posunul kmitočet oscilátoru na ladění pro západní normu. Problém byl v tom, že to nepokrylo celé západní pásmo a nebylo to čisté řešení s dokonalým sladěním jak vstupních obvodů tak oscilátoru, všetně paddingu a souběhu. Málokdo měl nebo má k dispozici polyskop, s jehož pomocí se daly obvody naladit a sladit přesně, ale nějak to fungovalo. Nedivte se, že vám to v servisu neudělají. Předně vám nemohou dát záruku na to, že to bude fungovat podle vašich představ a také proto, že většina servisáků jsou dost mladí a tuto techniku už neznají, to tak ještě šedesátníci a starší a ti už raději chodí s vnoučaty na procházku. Možná by to ještě někdo uměl, ptejte se, třeba se vám někdo ozve. Zkuste se nezávaně zeptat v některém menším servisu, například INLINE Servisu ve Strašnicích.
servisáci jsou především líní a omezují se už jen na záruční opravy a i s tím dělají těžkosti
Už jsem to asi někdy někde zmiňoval, měl jsem problém s malým Hi-Fi systémem a už jsem se nemohl hnout z místa schema nemaje. Zašel jsem do servisu kde se mému tatíkovi povedlo několik let před tím sehnat schema TV. Bylo mi odpovězeno, že schema mi v žádném případě neokopírují, protože si to hlídají, tak jsem je požádal zdali mi to opraví. Odpověď zněla - jo pane, to už je dost starý na to abychom to opravili. Nakonec jsem schema nakopírované na formátu A2 získal od jejich nejvyššího šéfa i s radami na co se mám zaměřit. Oni jsou to jen "měniči", pokud to zavání malinkým zapojením mozku, tak je to z jejich pohledu neopravitelné
Je to radio z bývalé NDR, to se přelaďuje velice dobře a obsáhne to celé pásmo. Je to otázka 20 minut a nejsou potřeba žádné přístroje. Jestli jsi trochu zběhlý v bastlení a mohl vymontovat vstupní díl VKV a poslat mi ho, rád Ti to přeladím a zašlu zpět, protože tyto rádia hrají dobře a bylo by škoda ho vyhodit.
Dobrý večer,moc si cením vaši pomoci a nabídku příjmu.Prosím o vaši adresu, kterou pošlete na email
milan.veverka.milan@seznam.cz
budu se snažit po neděli poslat.Ještě jednou moc děkuji za pomoc.
Přeladit není zase tak velký problém, ale jednodušší možnost je zde, bohužel je to jako stavebnice:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.