Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je tohle kondenzátor?

Od: boxol odpovědí: 7 změna:

Mám tento kondenzátor ve tvaru válce, výška asi 10mm, průměr asi 5 mm, s označením v příloze. Jakou má kapacitu?

Aha, zdejší systém dělá problémy, ten černý obrázek obrázek, není shodný s tím, co jsem uploadoval... pokusím se nějak upravit

doplněno 28.09.16 20:47:

Tak do třetice BMP zkusím (96kb!)

doplněno 28.09.16 20:50:

Pro upřesnění: první 2 obrázky (černé čtverce) vznikly nahárním PNG a GIF, který zdejší systém zpitvořil. Až když jsem ho nahrál jako BMP, tak to JPG(!) se správně převedlo.

Jaký je tohle kondenzátor?
Jaký je tohle kondenzátor? #2
Jaký je tohle kondenzátor? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

No, to vám nikdo neřekne, nafoťte ho ve světle, po tmě to je naprd...

Ne, vážně, asi se vám špatně nahrál obrázek, alespoň já vidím jen černý čtverec ...

boxol
hodnocení

Do háje, ani gif zdejší systém není schopen udržet. zkusím upravit.

SUPER. BMP FUNGUJE...

hodnocení

0x

100V by snad dle tabulky mělo znamenat kapaciatu 10uF a maximální napětí 35V, ale tou kapacitou si úplně jistý nejsem

products.nichicon.co.jp/...

fiser22*

Datasheet jsem našel tentýž, na 10uF to opravdu podle kódu 100 vypadá

čili 10uF/35V

boxol
hodnocení

Děkuji za detektivní práci, jsem z toho jelen, protože podle informací (návod na opravu) by se mělo jednat 100uF 25V
fiser22*

100uF by na vrchu musel mít natištěné 101 místo 100

boxol

Tak podle měření 2 metodami (srovnání napětí u kondenzátoru se známou kapacitou + a rychlostí diferenciální vybíjení(malého poklesu napětí 0.2V za 10 sekund) při známém velkém vnitřím odporu multimetru 9 MΩ ) vychází 95-120 µF, samovybíjecí(paralelní) odpor 90-170 MΩ,takže ten krám nefunfguje zjiného důvodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]