Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám trochu hloupý dotaz ale nevím si rady. Kvůli úpravě fotek si potřebuji na plochu uložit tři stejné fotky /s jinou expozicí/ ale hlásí mi to že daná fotka už na ploše je,dám možnost přeskočit a čekám že se fotka uloží. A nic. Co dělám špatně?
Dobrý den, nemůžete do jedné složky vkládat soubory se stejným názvem. Přejmenujte ty soubory fotek a ono to půjde. Zdravím!
P.S. např. 001.jpg , 002.jpg , 003.jpg
Nemáte zač.
Software nesleduje konkrétnu snímku - obraz. Ale pomenovanie tej snímky. Zmente názov, upravte si podľa svojho, určite zložku kam ju chcete uložť, a ona sa vám uloží už pod novým názvom .
napr. aj keď tam k tomu vášmu označeniu pridáte hoci len jedno písmeno, bodku, alebo iný grafický znak , už je to zmena a potom sa vám tá snímka uloží. Ja používam fotoeditor Irfanview.
Zdravím,
pro účely úprav fotek používám následující systém - otevřu originál (program IrfanView), dám "uložit jako", nechám stejné označení fotky jako ji přidělil foťák (např. image 9898.jpeg) a nakonec za číslo před koncovku přidám písmeno (takže to pak vypadá následovně - "image9898a" nebo "image9898b". Tím mám zaručeno, že pod originál číslem je vždy originání foto a že pokud tam je nějaké písmeno za číslem, jedná se o nějakou úpravu - např. datové zmenšení, ořez, výřez z fotky atd.
Fotky ze zásady nepřejmenovávám - protože pak se ta fotka těžko hledá v archívu (mám několik tisíc fotek a potřebuju s ev nich orientovat i několik let zpětně). Program IifanView navíc umožňuje porhlížet i Exif data, takže i upravené fotky mohu zjistit, kdy byla původně nafocena (tzn. že vidím, ve které složce ji najdu) a kdy jsem ji upravoval (pokud je upravená někde jinde v pc kromě originál složky, kde tu originál i tu upravenou vždycky nechávám taky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.