Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji radu.
Před rokem jsem uzavřel po telefonu smlouvu s mobilním operátorem na tarif ,který je vázán minimálním plněním na 12měsíců (Zvýhodněná cena telefonu).
Nyní po uplynutí sjednané doby mě na infolince sdělila operátorka,že tato doba byla sjednána na 24měsíců a tarif tudíž nelze změnit dalších 12měsíců.Nejsem si vědom,že bych atouto podmínkou souhlasil a jsem si tím na 90%jist.
Na mou žádost o přehrání smlouvy mě bylo sděleno ,že toto není možné.
Při doručení telefonu jsem obdržel dodatek k účastnické smlouvě (viz příloha),kde je tato doba jasně stanovena na 12měsíců.Prosím o radu zda má prioritu písemná či telefonická forma dodatku ke smlouvě.
Děkuji¨.
Jaroslav Vašíček
Jestli jste písemmný dodatek uzavřel až po telefonickém kontraktu, platí písemný dodatek.
Problém však může být v tom, že tel. operátoři smlouvu či závazek automaticky prodlužují, pokud zákazník ve stanoveném termínu (většinou 30 dnů) před vypršením sjednané doby smlouvu či závazek nevypoví.
Pročtěte si tedy smlouvu i dodatek, případně i obchodní podmínky. V nich byste měl najít, jak postupovat.
___ Každopádně pokud máte závazek minimálního plnění sjednán na 12 měsíců, měl by T-mobile Vašemu požadavku vyhovět.
Zkuste tedy na zákaznickou linku zavolat znovu, případně můžete záležitost řešit písemně (poštou), e-mailem nebo osobně v prodejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.