Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka na vyměněný telefon za nový

Od: jonky26® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám koupený telefon iphon od t-mobilu, kterému ted v říjnu bude končit záruka. před měsícem jsem ho reklamoval, kde mě ho vyměnili v ramci reklamace za nový ale dle jejich vyjádření, nemám na něj novou dvouletou záruku, ale že záruka na něj končí, tak jako na tom starým, což je ted v říjnu... Nevíte někdo jak to s tím je a jak se popřípadě bránit? tento stav se mě vůbec nelíbí.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bartas*
hodnocení

1x
Zdravím. Mám bohužel pocit, že mají pravdu. Mobil vyměnili kus za kus, ale záruka platí jako u starého.

filip17*
hodnocení

1x

Reklamace se prodlužuje pouze o dobu, kdy byl v reklamaci a majitel jej nemohl používat.

jmhad*
hodnocení

1x

Záruka 2 roky se poskytuje jen na ten výrobek na který je doklad - paragon,faktura a pod. Pokud v rámci reklamace je poskytnuta náhrada novým výrobkem,na ten se již záruka nevztahuje. Ta konči uplynutím 2 let od koupi původního výrobku. Pokud by to bylo jinak, pak by vlastně byla záruka nekonečná - v daném přčípadě by jste vyměněný telefon mohl reklamovat a požadovat nový a ten opět , atd . Takže jen ten,který je uveden v dokladu o koupi.makon-seznam

mytrix*
hodnocení

0x

Nová záruka neběží. To platilo za dob původního občanského zákoníku, ale v novém je to již takto.

repkin*
hodnocení

0x

No tuším, že byla novela a na záruku nemáš nárok vůbec, to, že prodejce do smlouvy dává automaticky 2 letou záruku (postaru) je jeho dobrá vůle. Alespoň takhle jsem to pochopil, možná se pletu?

doplněno 24.09.16 20:24:

Nevím, nehádám se, nesleduju to, jen si pamatuju, že to říkali s nástupem NOZ, že už není povinnost poskytovat záruku 2 roky, ale že to v rámci dobrých vztahů dělat budou dál, jestli to prošlo, nebo to byl jen kec (stejně jako předpovědi počasí :-D )?

filip17*

Taková novela neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]