Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde poradit, k čemu jsou kódy z obrázku horní kód a dolní? Viděl jsem, že se přes ně dá něco načítat?
Jak se s nimi pracuje? Jsou to totožné kódy?
Jde to i z telefonu načítat?
Děkuji za vysvětlení

2x
Dobrý den, to první je QR kód a to druhé čárový kód. Pokud si nainstalujete do telefonu čtečku kódu , můžete zjistit, jakou informaci obsahuje.
doplněno 23.09.16 21:36:
QR kód ti načte na netu příslušnou stránku s informacemi. Používá se na plakátech, jízdních řádech a pod.
K čárovému kódu musíš mít příslušnou databázi, bez té je ti k ničemu. Jsou to informace o zboží a záleží na každém obchodníkovi, co všechno si do své databáze dá.
doplněno 23.09.16 21:52:
No jo, ale cena je asi to, co by mě zajímalo nejvíc. To ostatní většinou na zboží vidím.
ladinpraha:
čtečka čárových kódů (alespoň ta moje), na zboží najde o jaké zboží se jedná na internetu, jediné co nedá je jeho cena, tu má každý obchod jinou ve své databázi.
doplněno 23.09.16 22:06:
Já vím, ale to by musel mít člověk přístup ke všem datábázím našich obchodů a obchody co nemají pokladny s čárovým kódem ty databáze nemají
.
Takže by to stejně nebylo úplně použitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.