Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslňuje zářivka nad kuchyňskou linkou

Od: sellik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si nad kuchyňskou linku zářivku - 18W obyčejná trubice c čirejším sklem, protože staré světlo se mi rozpadlo.

Strašně mě to oslňuje, když něco dělám na lince, dříve jsem místo ní měl s mléčným sklem a ta neoslňovala.

Dal by se tento problém s oslněním nějak vyřešit nebo budu muset shánět nové světlo s mléčným sklem?

Děkuji vám

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

A kam jsi ji umístil? Mám ji taky, přišroubovanou na horní skříňky. Nevidím ji a tak mě nemůže oslňovat. Svítí mi na pracovní plochu, ne do očí.

doplněno 20.09.16 23:49:

Spodek horních skříněk je ve výšce cca 137 cm, 50 cm nad pracovní deskou. Těleso zářivky je cca 7 cm od okraje dvířek. Oslňovat při práci na lince by tedy zářivka mohla jedině dítě.

rv*
hodnocení

0x
Na horních skříňkách bývá zespoda lišta, která zářivku schová. Nebo se dává LED pásek do vyfrézované drážky.

sellik
hodnocení

Dobrý den,

mám ji také zespodu na horních skříňkách, ale oslňuje mě. Nedal by jste fotku jak to máte vy?

Děkuji

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
neškodilo by, kdybyste sem dal vy fotku svého svítidla a jeho umístění pro lepší představu, ale viděl bych 2 možnosti řešení
- nastříkat kryt svítidla zevnitř sprejem s bílou barvou, ale ne plnou vrstvu barvy, jen ten kryt tak poprášit tou barvou - tím sklo zmatní. Existoval kdysi dávno sprej, který měl název "ledové květy" a používal se právě k zneprůhlednění oken, ale jestli se ještě vyrábí netuším (je to víc jak 30let zpět, co jsem ho viděl v obchodě)
- vložit do krytu svítidla na stranu do místnosti (čili na tustranu, co vám svítí do očí) pásek alobalu - pak bude světlo svítit jen dolů na pracovní desku a dozadu na stěnu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]