Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si nad kuchyňskou linku zářivku - 18W obyčejná trubice c čirejším sklem, protože staré světlo se mi rozpadlo.
Strašně mě to oslňuje, když něco dělám na lince, dříve jsem místo ní měl s mléčným sklem a ta neoslňovala.
Dal by se tento problém s oslněním nějak vyřešit nebo budu muset shánět nové světlo s mléčným sklem?
Děkuji vám
A kam jsi ji umístil? Mám ji taky, přišroubovanou na horní skříňky. Nevidím ji a tak mě nemůže oslňovat. Svítí mi na pracovní plochu, ne do očí.
Spodek horních skříněk je ve výšce cca 137 cm, 50 cm nad pracovní deskou. Těleso zářivky je cca 7 cm od okraje dvířek. Oslňovat při práci na lince by tedy zářivka mohla jedině dítě.
Zdravím,
neškodilo by, kdybyste sem dal vy fotku svého svítidla a jeho umístění pro lepší představu, ale viděl bych 2 možnosti řešení
- nastříkat kryt svítidla zevnitř sprejem s bílou barvou, ale ne plnou vrstvu barvy, jen ten kryt tak poprášit tou barvou - tím sklo zmatní. Existoval kdysi dávno sprej, který měl název "ledové květy" a používal se právě k zneprůhlednění oken, ale jestli se ještě vyrábí netuším (je to víc jak 30let zpět, co jsem ho viděl v obchodě)
- vložit do krytu svítidla na stranu do místnosti (čili na tustranu, co vám svítí do očí) pásek alobalu - pak bude světlo svítit jen dolů na pracovní desku a dozadu na stěnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.