Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lossless audio portable přehrávač s DAC

Od: mahtiel® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

domluvila jsem se s manželem, že k Vánocům si vyberu přenosný mp3 přehrávač podporující bezztrátové formáty hudby a čipem DAC. Finanční strop by měl být dejme tomu okolo dvou tisíc. Na Aliexpressu jsem nalezla několik typů přehrávačů, které mají čip DAC, umí bezztrátové formáty a splňují finanční podmínky. Zaujaly mne tyto přehrávače:

Aigo 105 - cena cca 80 dolarů

ONN X6 - cena cca 65 dolarů

ONN X5 - cena cca 45 dolarů

Vzhledově se mi líbí spíše ty dva dražší. Prosím audiofily, zda mají s uvedenými značkami zkušenost. Případně mohou uvést tip na jiný výrobek, ovšem cena musí být do 2000 Kč, pokud by se jednalo o super výrobek, tak by se dalo počítat s hranicí 2500 Kč. Určitě ne více. Sluchátka nemusí být obsahem balení. Mám z Gearbestu objednané Xiaomi Hybrid (Iron) a doma Koss PortaPro.

Děkuji moc za případné fundované rady :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Za mě z uvedených jednoznačně AIGO, ty druhé dva bych nechtěl. Jen AIGO přehrává vorbis (OGG), což je mnou používaný a preferovaný formát. Kdybych si měl vybrat přehrávač, musel by umět OGG, dobrý by byl FLAC a WAV, zbytek mne nezajímá (no, ještě trochu i MP3, protože je všude).

doplněno 17.09.16 20:21:

Ale teď ještě koukám - AIGO nemá bezeztrátový kodek. Jak se dostal do výběru? Ale mně by to nevadilo, dobře převedený vorbis (OGG) nemám šanci rozeznat od originálu ani při srovnávání a stačí na to jeho asi 6. kvalitativní stupeň z 10.

doplněno 17.09.16 22:02:

Jo a kdybych koukal pořádně na celou stránku a ne jen na tabulku "Item specifics", tak bych se dočetl, že ty druhé dva modely taky přehrávají OGG a ten první že umí i FLAC a nemusel bych tu být za vola. :(

matous*

hm: a co si myslíte o těch zmíněných in-ear sluchátkách? Neni třeba lepší použít jen telefon a koupit si lepší sluchátka? Dále paměť v těch zařízeních neni moc velká (8 GB), i hudba v mp3 se tam vejde tak 50 alb, LossLess výrazně méně, to pak člověk musí pořád kopírovat a přemýšlet co tam dát a co ne.

hm*

Nemám přehled o sluchátkách, nepoužívám je. Ale je fakt, že ve výpočetní fázi tvorby zvuku není, co zkazit, nízkovýkonový slušný zesilovač se taky dá vytvořit celkem snadno, takže dneska je asi pro výsledek rozhodující kvalita sluchátek.

A teď je otázka, kdo kvalitu vlastně potřebuje. Taková ta běžně viděná masa posluchačů rozhodně ne. Ti poslouchají hudbu zprzněnou už v digitálním zdroji, poslouchají ve velkém okolním hluku, často se přitom věnují ještě něčemu jinému, takže tu hudbu stejně vnímají jen napůl, ... no, jim bohatě stačí mp3 128 kb a sluchátka z tržnice.

Jinak 50 alb mi připadá jako hodně, rozhodně bych to množství nepovažoval za omezující. A kromě toho se do přehrávačů dá strčit karta a GB rázem výrazně poskočí. Telefon se použít dá, ale přehrávač může mít své výhody, třeba výdrž, odolnost, velikost, ...

hodnocení

Jj přesně tak. Sama často poslouchám hudbu přes bluetooth sluchátka z Číny. Je v nich trochu šum, ale na poslouchání během úklidu stačí. Ale není to na to, abych si hudbu opravdu vychutnala :) to bych chtěla s tím vánočním dárkem :D
hodnocení

Paměť těch přehrávačů se dá rozšířit o micro SD kartu. Nejsem odborník, ale předpokládám, že mobily bez určitého HW nebudou mít tak kvalitní výstup jako ty s odpovídajícím HW. Jasně ideálně bych si koupila třeba LG V10, ale na to mi nestačí finance a mobil mám :)
hodnocení

Jsem si myslela, že jsem to v nějaké nabídce na Ali četla. Ještě mne napadl tento přehrávač, ten je dražší, ale stále bych se vešla do určité hranice m.aliexpress.com/...
Jinak hudbu mám převážně ve formátu FLAC, OGG je tedy ještě lepší než flac? Děkuji za radu ;)
hm*

Ale jo, umí to ten přehrávač. Už jsem to doplnil do mé první odpovědi.
OGG není kvalitnější, než FLAC, protože flac zachová zdroj přesně, zatímco ogg je ztrátový. Ale je (ogg) tak dobře udělaný, že od cca 192kb (to je ta jaho kvalita 6) nepoznám rozdíl od originálu na tom, čím doma poslouchám (není to sice žádné hyper super, ale když nepoznám rozdíl ani při srovnání, nepoznal bych ho nejspíš ani na špičkové aparatuře BEZ okamžitého porovnání, takže co víc chtít). Koneckonců vždyť si to zkus, převeď si něco z CD do ogg se 192 kb a víc a porovnej to pak s originálním CD - velikostí i kvalitou. Minochodem flac mívá tok přibližně 500-1100 kb, wav asi 1400 kb.

Ale zpátky k přehrávačům. Ještě si je prohlédni, třeba odkud vede kablík, jak je to veliké, jaké příslušenství, výdrž baterie, max. kapacita karty, apod. Zkus třeba najít nějakou recenzi, návod, jestli třeba nepodporují nějaký důležitý formát jen pro některé datové toky (dneska už snad ne). A jinak vyber podle toho, jak se ti líbí, protože ta elektronika, pokud ji vyloženě neodfláknou, bude dávat výsledky u všech výrobců srovnatelné. Si myslím.

hodnocení

hodnocení

A co ta sluchátka, co mám, respektive budu mít, jsou vůbec vhodná? Kossy bych asi zavrhla. Ale ty Xiaomi Iron jsem si koupila na základě pozitivní recenze na Smartmanii :) ale to bylo ještě předtím, než jsem se začala rozhodovat o přehrávači.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]