Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou baterii vybrat pro laser?

Od: orksman1 odpovědí: 13 změna:

Ahoj nejsem moc zběhlý v elektronice, a tak bych potřeboval poradit, jakou knoflíkovou baterii vybrat pro tento laser : gme.cz/... zkoušel jsem ho přímo napájet touto : gme.cz/... ale po chvilce se vybila.(cca 3 minuty) Děkuji za radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x
dej to na 2 tuzkovky nebo elektricke trafo 3v pripadne vyc s odporem
praivo*

3V trafo, to jako fakt?

pfpetr*
kde vidis problem?
praivo*

1. Z trafa leze AC, ty chytrej. Je třeba usměrňovač.

2. Jenže za ním bude při jmenovitém proudu přes 4,2 V, naprázdno ještě mnohem víc (klidně>2-násobek), takže pokud .to nebude trvale připojeno (aby to šlo připojit buď napřímo (jestli to měnič snese) nebo přes předřadný R), je nutný stabilizátor.

3. A ani nemluvím o tom, že v případě hraní si s 230 V AC je třeba dodržovat jisté bezpečnostní a konstrukční zásady.

orksman
hodnocení

No 2 tužkovky bohužel použít nemohu je na ně málo místa potřebuju to vyřešit malým zdrojem energie a trafo bych nezapojoval, ten laserový modul funguje na max 50 mA

orksman
hodnocení

orksman
hodnocení

Zkusil jsem 2 AAA baterie a fungovalo to bezvadně tak ještě zkusím zapojit 2 LR43 jak to bude s tou ztrátou světla

pfpetr*
praivo obcas zvedni hlavu od ucebnic a pouzi mozek . Ono to totiz bude svitit i na 3v ac . Kdyz pisu 3v mam na mysli 3v a ne 3v pod zatezi a 4.2 na prazdno . Proste 3v a ubytek me nezajima . Ne kazdy ma doma volne trafo a umi ho stabilizovat na 3v dc zato ma doma spousta lidi ruzne nabijecky na mobil a jina zarizeni a jejich napeti muze byt i 3v dc a to jsem mel na mysli .
praivo*
Jestli je uvnitř elektronika, což asi ano, tak to na AC fungovat nebude.
Eletronika tam zcela jistě bude, laser totiž potřebuje omezování proudu podle vyzářeneho světla jinak shoří, proto má v sobě integrovaný fototranzistor. Lasery bez elektroniky mají 3 vývody.
orksman
hodnocení

ano elektronika tam je ale ještě na jednom foru mě píšou že k tomu potřebuju i napájecí zdroj :(

Ano, perpetum mobile to asi není :-D

3V napájecí zdroj - baterka, transformátor s usměrńovačem a stabilizací, sluneční článek, palivový článek, dynamo, usměrněný alternátor...možností je :)

orksman
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]