Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a čím zadělat drážky od kabelů?

Od: jaran* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se poradit čím a jak se zahazuje drážka od kabelů ve zdi?

Kabel je po cca 40cm zasádrován, čím jej mohu nyní celý zadělat? Na konci se používá jemná omítka?

Poradil by tady někdo jak to udělat?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normálně jsem to zaházel maltou.

Pak jsem nahodil celou stěnu, na konec pak štuk.

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem zasádrované kabelové trasy zamáznul stavebním lepidlem.Srovnal tak,aby spiše celá trasa byla 1 mm pod úrovní.Po důkladném zatvrdnutí jsem seškrábnul přesahy,které se místy vytvořily.Celou trasu jsem pak vyrovnal finální stěrkou a po jejím zaschnutí přebrousil brusnou síťkou.Po vymalování nesmí být znát kabelová trasa na stěně ani při bočním osvětlení-.

JABRAKA

jaran*
hodnocení

Dobře, nějaké lepidlo bych doma našel a pak mám jemnou omítku, mohu to jí udělat a nakonec se to také musí brousit? Případně čím to přebrousit? Nic pořádně nemám, pouze hladítko na tu omítku, zda to tím bude stačit?

Děkuji za radu

jabraka*

Pokud se zabývám úpravami stěn,tak mi vždy vadilo,že kabelové trasy jsou vždy viditelné právě proto,že se liší strukturou povrchu a to je po vymalování strašně vidět.Ta finální stěrka se za pár korun ve stavivech koupí a povrch je pak stejnější jako původní vymalovaná stěna.Také to má výhodu,že je to hned po zaschnutí hotovo a dobře se to brousí.Hlavně to,co je hodně vidět.Brusná síťka je také v e stavebninách ke koupi.Pokud je stěrka moc hustá a těžko se natahuje,dá se lehce zředit primalexem.

JABRAKA

jaran*
hodnocení

Dobře, děkuji.

Je to teda stěrka co se používá pro sádrokartony i ta brusná síťka je pro sádru?

Nahazujete a hladíte kelňou?

Děkuji za pomoc

dam®
hodnocení

0x

Teda, poradit se dá, ale co kolem té drážky je - otázka - jaký materiál, máš hlazenou omítku štukem, nebo klasiku po pěti vymalování, nebo struktůrku... Každá drážka tahá oči, ale lze kamuflovat pro ostatní, můžeš dát foto zdi? Třeba bude stačit rozfilcovat jednu stěnu, nebo vyrobíš nový pás, nebo taky zabrousíš a přetřeš, dle možností. Samotnou drážku asi nezkryješ, snad restaurátor.

jaran*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma finální stěrka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]