Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku ohledně izolace fastonových spojení, když s proudem propojím zásuvku 12V v autě ke zdroji pomocí faston spojené samec a samice, mám neodizolovaný kontakt. Mám tento kontakt zaizolovat elektrikářskou páskou (obmnotat spojené fastony) nebo to nechat být?
Je to v autě a bojím se, a´t auto neshoří
Děkuji za odpovědi
Můžete použít toto nebo podobné eshop-rychle.cz/... třeba podruhé, pokud stávající už máte a nechcete předělávat...
Ta otázka mne dosti dostala, já bych izoloval vždy, i kdyby ta spojka byla položená pouze na nějkaém plastu a teoreticky neměla kam spadnout a s něčím se vyzkratovat.
Elektrikářskou páskou, aby to vypadalo jak bolavá noha? Použij smršťovací bužírku a bude to skoro jak z fabriky
U té smrš´tovačky pozor na ostré hrany. (myslím těch fastonů co v ní budou) Mohou ji protrhnout a ta z toho potom spadne.
venca72:
při smršťování je potřeba ohřívat opatrně, aby moc nezměkla, pak se neprotrhne. Pro jistotu je dobré dát jednu, smrštit a na to druhou a smrštit, ta druhá už se na žádné ostré hrany nestahuje a neprotrhne se
lego:
občas se vyplatí, před tím neš radíš, podívat se na obrázek co vlastně chce tazatel izolovat
Na obrazek jsem se nekoukal.
Vychazel jsem z pisemneho zadani kde je uvedeno: mám neodizolovaný kontakt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.