Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolovat fastonové spojení

Od: hoummy* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám otázku ohledně izolace fastonových spojení, když s proudem propojím zásuvku 12V v autě ke zdroji pomocí faston spojené samec a samice, mám neodizolovaný kontakt. Mám tento kontakt zaizolovat elektrikářskou páskou (obmnotat spojené fastony) nebo to nechat být?

Je to v autě a bojím se, a´t auto neshoří :)

Děkuji za odpovědi :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bojíte se oprávněně. Holé kontakty rozhodně nenechávejte. Izolačku bych volil jen v nouzi (případně jako doplněk jiné izolace), v autě jsou trochu jiné podmínky, než doma a izolačka provoz nemusí vydržet. Takže nejlépe krytky, jak radí Wlezley.

hodnocení

2x

Jsou na to plastové nebo silikonové krytky. V mouzi i ta izolačka, je to menší zlo než to nechat obnažený. Ta krytka ale vypadá mnohem profesionálněji a stojí to drobné.

fiser22*
hodnocení

0x

No, bojíte se aby vám nevyhořelo auto, le v dotazu chybí zásadní věc - máte to celé připojení přes pojistku? ideálně co nejblíže akumulátoru

hoummy*
hodnocení

Bude to napojené na původní zapalovač a z něj vývod na další zapalovač, takže to na pojitce je...

hodnocení

0x

Můžete použít toto nebo podobné eshop-rychle.cz/... třeba podruhé, pokud stávající už máte a nechcete předělávat...

hodnocení

0x

Ta otázka mne dosti dostala, já bych izoloval vždy, i kdyby ta spojka byla položená pouze na nějkaém plastu a teoreticky neměla kam spadnout a s něčím se vyzkratovat.

hoummy*
hodnocení

Potřebuji zaizolovat tohle

static2.tme.eu/...

takže budu muset asi elektrikářskou páskou :)

Elektrikářskou páskou, aby to vypadalo jak bolavá noha? Použij smršťovací bužírku a bude to skoro jak z fabriky ;)

hodnocení

0x

U té smrš´tovačky pozor na ostré hrany. (myslím těch fastonů co v ní budou) Mohou ji protrhnout a ta z toho potom spadne.

venca72:

při smršťování je potřeba ohřívat opatrně, aby moc nezměkla, pak se neprotrhne. Pro jistotu je dobré dát jednu, smrštit a na to druhou a smrštit, ta druhá už se na žádné ostré hrany nestahuje a neprotrhne se ;)

lego:

občas se vyplatí, před tím neš radíš, podívat se na obrázek co vlastně chce tazatel izolovat :)

Na obrazek jsem se nekoukal.
Vychazel jsem z pisemneho zadani kde je uvedeno: mám neodizolovaný kontakt

hodnocení

0x

Kdyz mas neodizolovany kontakt tak proc ho chces izolovat?
Jeste se delaj izolovany fastony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma faston
Otázky na téma fastony

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]