Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžete mi poradit jaký uložn disk chci 2TB chchi ho použít jako na ukládání filmů,seriálů atd takže jen k TV bohužel ta mě nenačte více jak 2tb.A hci se zeptat zda vzít sata disk nebo obyč HDD a jaký je conový rozdíl? Děkuji
Ano, koupit externí disk. SATA je řadič, který je vložený uvnitř pouzdra a zajišťuje rozhraní mezi piny disku (SATA) a televizí (USB kabel). Tímto USB kablíkem je disk i napájen. Pokud byste měl klasický disk do PC skříně, musel byste k tomu onen řadič dokoupit zvlášť (krabička velikosti zápalek plus kabely) a ještě k tomu napájecí adaptér, protože USB napájení by ten disk neutáhlo.
Řešil jsem něco podobného a 2 TB nestačily...
Takže jsem si nakonec koupil tuhle dokovací stanici - vymenne-kity-boxy.heureka/... a v ní mám 4x 2TB disk. Co se týká technologie, tak určitě SATA. Co se týká značky, asi bych šel do Western Digital, do červené řady (WD Red), což jsou disky určené pro NAS zařízení. 2 TB disk je přibližně za 2.500,- je to o něco dražší než jiné řady, ale je to dáno tím, nač jsou určené. Případně do černé řady (WD Black).
Externí disk, který doporučují kolegové je řešením, pokud chcete disk často přenášet a víte, že Vám 2 TB budou stačit. V mém případě byla odpověď na obojí ne, takže jsem volil jak jsem volil. Navíc není problém mít takhle celou knihovnu disků a ty měnit ve stanici podle potřeby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.