Nejste přihlášen/a.
Zdravim, prave jsem rozebiral fotoaparat, a zkondenzatoru od blesku jsem dostal pekny kopanec...na kondenzatoru je napsano, ze to dava az 330 voltu...je to nebezpecne, nebo muze mi to njak ublizit? diky
Tak moc díky za odpovědi, aspoň jsem si to ujasnil...ikdyž vím, že mně to nic neudělá, zkoušet znovu to nebudu :D , protože to byla horší "šupa" než když mě naposledy na dovolené kopl topinkovač na 220 voltů.
Aby ne, je tam 300V stejnosměrných
Kdysi dávno jsem opravoval malinký blesk od Toshiby, nechal jsem jej pro jistotu měsíc v klidu ležet, protože jsem nevěděl jesli při rozebírání bych si nehrábnul, než bych jej stačil vybít odporem. V domění, že bude po měsíci zcela prázdný jsem jen tak pro jistotu zkratoval kondík šroubovákem a upálilo mi to jeho špičku
ondracikanek:
...12 let starý jeden z 1. s bleskem... Jak tomu mám rozumět? Znám podstaně starší se zabudovaným bleskem, asi tak 35 let staré...
no já se ve totoaparátech nevyznám, ale jeho minulý majitel mě říkal, že je jeden z 1. co mají nějaké nabíjení kondenzátoru přes druhý, a že to prý byla novinka, když jej kupoval...tak nevim :D
To bych také rád věděl, teď zpětně bych si to rád dohledal, akorát hned po tom co mě to koplo jsem se naštval a vyhodil ho do koše
Tak údajně něčím raritní fotoaparát skončí v popelnici kvůli kopanci od kondíku? No to bych z toho zahořkl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.