Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz máme rok starou pračku Philco při praní i ždímání je pod pračkou vidět jiskření jak když máte prskavku a při ždímání pračka píská,dnes jsem tu měla opraváře kterého poslali ten pračku zapl podíval se poslechl a řekl, že je to normální.Na moje konstatování, že pračka takto nepískala my sdělil že pračku moc sleduji, že je to uplně normální a že nová mi musela pískat tak 3x tolik,což jsem mu řekla, že rozhodně nepískala.Jiskření je prý také normální to prý motory dělají.Odešel a že je tedy pračka bez závad.Myslíte, že je to v pořádku a zbytečně panikařím nebo to mám řešit dále?
Až tak moc vám nelhal, mozná vůbec...
Pračka obsahuje uhlíkový motor kdy během točení uhlíky třením vdávají jiskry s modrým nádechem...je to jejich vlastnost.
Pračka nepíská, pouze má motor při otáčkách na ždímání tendenci vydávat zvuky o vyšší frekvenci, opět j to vlastnost motoru s uhlíky, pokud jste měli předchozí pračku 10 a více let, byla tišší, obsahovala méně efektivní a trochu tišší bezuhlíkový motor. Zvuk motoru alá startující letadlo z povzdalí je jeho vlastnost.
Ať mašinka slouží co nejdéle.
Děkuji Vám za vysvětlení a jiskřičky jsou žluté,pod pračkou to žlutě svítí.Proč nám do teď nepískala,libovali jsme si jak máme tichou pračku a ted přes zavřené dveře do koupelny, kdy sedíme v obýváku u televize slyšíme jak píská.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.