Nejste přihlášen/a.
Prosím poradí mi někdo jak mám propojit TV s jedním scart DVD 2x scart video a satelit.mám rozvod do tří televizí a děti se chtějí dívat na dvd a manžel na sat.jenže jde pustit jen jedno nebo druhé.prosím pomozte...jsem úplný laik ale doma je hrozné dusno kvůli televizím.děkuji tetina
Jedině tak: k jedné televizi zapojit DVD, ke druhé satelit a třetí nechat na normální pozemní vysílání a každý se pak musí přesunout tam, na co se chce dívat. I kdyby se podařilo sloučit signál z DVD a satelitu do jedné TV, nedostanete jej už na zbývající dvě TV. Anténní přívody ponechat jak jsou a DVD (sat) připojit s TV přes SCART (pokud je na obou přístrojích).
Pokud příjmáte TV programy pouze ze satelitu na 3 televize, musíte mít buď jeden satelit + rozvodnou krabici ve které bude slučovač a zesilovač na 3 dekodery a z nich do televize. Nebo na každý TV satelitní talíř zvlášť na dekoder a odtud scart na TV. Jestli máte místo na 3 talíře, vyjde vás to finančně levněji.
Pokud chcete zapojit satelit, DVD a VCR pak následovně. Z dekodéru scart na vstup DVD, výstup z DVD na vstup VCR (2 kabel scart), výstup VCR na vstup do televize (3 kabel scart).
Pokud chcete zapojit satalit a DVD: Z dekodéru na vstup DVD a výstup z DVD na TV.
Obdobně satelit a VCR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.